danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Blæretang, rev, og dybt vand!

Lidt nord for Ebeltoft finder du Jernhatten. Sydpå kan du i klart vejr se den lille ø Hjelm og en anden populær plads, nemlig Kobberhagen. Nordpå har du Ruggaard strand. Kort sagt: Kilometer efter kilometer godt fiskevand i begge retninger. 

jernhatten_morgenlys

Jernhatten i morgenlys, set fra pontonbåden!

Parkering

Skal du vadefiske kan du parkere på den afmærkede plads og følge stierne ned til vandet. 

Medbringer du pontonbåden søsættes der syd for Jernhatten.

P-pladsen (sløjfen ved Dianavej), ligger her lige syd for Fredninsgbæltet, som skal passeres inden fiskeriet omkring Jernhatten kan påbegyndes. Vær også opmærksom på, at der ved søsætningsstedet er et mindre rev og revlegennembrud, der absolut ikke skal overses! 

Overblik

Den 49 meter høje Jernhat er speciel, fordi den består af et hårdt materiale, der gør, at havet ikke har kunnet nedbryde det. Derfor fremstår Jernhatten som et meget markant fremspring i Kattegat. 

Spændende fiskeplads hvor et stenrev rækker langt ud i vandet. Den meget store Blaksten længst ude er stedets vartegn.  Muligheder for fangst af såvel havørreder, multer og sæsonen hornfisk og makrel.

Jernhatten er et rigtigt godt udgangspunkt for flere kilometer godt fiskevand i nordlig retning mod Sønderskoven og Ruggård. Bundforholdene er virkelig fine, afvekslende med store sten, sandbund og spredt vegetation.

Jernhatten_fiskeri_pontonbaad 

Pontonbåden kommer til sin ret når de fine pladser med de glatte sten skal affiskes! 

jernhatten_baggrund_store_sten

Blakstenen er synlig i dønningerne og ved lav vandstand

jernhatten_baggrund_kyst 

I baggrunden (sydlig retning ses) ses Jernhatten. Som det fremgår er der mange gode kilometer fiskevand i smukke omgivelser!{jcomments on}