danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Vedligeholdelse og klargøring! En smule forberedelse med vand, sæbe, knofedt og smørrelse er en god investering inden det går løs!

 Større fiskeglæde med vedligeholdt grej

Større fiskeglæde med velholdt grej

Mens isen umuliggør fluefiskeri, er der masser af god fornuft i at give grejet en overhaling.

Hjulet

Flueline og bagline afmonteres. (Jeg benytter en linevinde). Efterfølges adskilles hjulet. Aksler lejer, bøsninger m.v. rengøres i rensebenzin. De rengjorte hjuldele lægges til tørre på et rent visketykke og smøres med eksempelvis Super Lupe inden samlingen. 

Stangen

Stangen skal også kikkes efter. Evt lakskader repareres. Efterfølgende, når evt lak er tør,  behandles klinge og løberinge med en grundig gang autovoks i god kvalitet. Autokoksen modvirker at den våde line "klæber" eller fryser sig fast på stangen. Hjulholderen renses og behandles med en gang silicone olie. 

Flueline og forfang

Fluelinen bør behandles med en gang line eller vinylplejemiddel, der gør de fleste flueliner glatte og godt skydende, samtidigt med at levetiden forlænges mærkbart. Tjek samtidig loops og evt knuder (ofte er fluelinen krakkeleret og svækket i enden hvor forfanget er monteret). Forfanget tjekkes for vindknuder og svage punkter.