danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Ponton derfor Finn

Første tur i den nye pontonbåd - flere oplevelser venter!

Torsken ude bag tangbæltet, gedderne i Gudenåens bagkanaler,  i Bredningen, aborrerne uden for rankegrøden i Glenstrup Sø, karperne i Hobro Vesterfjord eller helten i Tange Sø, bliver langt mere tilgængelige, hvis man ikke længere behøver at være bange for, at få støvlerne fyldt op med vand. 

Ponton derfor river otter
Vi er i Sveirge og bådene er gjort klar... Du kan benytte din pontonbåde hele året stort set alle steder.

Adgang til de bedste fiskepladser!

På den åbne kyst, hvor glatte sten gør hvert et skridt til en risikabel affære, er pontonbåden perfekt. Udover at du i sikkerhed kan “snige” dig langs kysten uden at støje, sikrer din siddende fiskestilling også, at du er langt mindre synlig.

Gælder det gedden i åen eller mosen, hvor der er masser af siv og blød bund, kan en båd eller en flydering være eneste mulighed for at komme til at fiske. Alle ved, at det er her overraskelsen oftest lurer!

Ponton Mosqeeto torqeedo

Med Torqeedo'en monteret og med proviant kan du sejle og fiske en hel dag!

I strømvand

Når det gælder sommerens stallinger, ørreder og helt, giver pontonbåden dig muligheder for helt unikke oplevelser med det lette fluegrej. Men pas på! En drifttur på 20 kilometer ned af elven, er stærkt vanedannende. Hurtige stryg eller dybe pools bliver pludselig tilgængelige. Du vil også hurtigt finde ud af, at der selv i de mest populære elve primært kun fiskes i områderne tæt på p-pladser og adgangsveje. Jo, rigtigt; de store fisk, dem vi allerhelst vil have til at tage fluen, findes oftest på de lokaliteter, hvor der ikke kommer andre!

Tæt på!

Når du fisker fra pontonbåden, kan du komme meget tæt på fiskene, fugle, sæler og marsvin. Du bliver en del af naturen!

Men pas på! De fleste, der ikke har prøvet en pontonbåd, siger: Det er ikke noget for mig. Har de først prøvet at sejle i båden, lyder det som oftest; det er bare super, sådan en må jeg også ha’ !

Nu er du advaret!

Jeg har haft pontonbåd siden 1992 og har sejlet og fisket i alle typer vand.

Det er erfaringerne fra de mange ture og oplevelser, der er grundlag for denne lille publikation.

På siderne vil jeg gennemgå de forskellige pontonbåde, valget af båd, det øvrige grej, vedligeholdelsen, fiskemulighederne, pladserne og sikkerheden!

Rigtig god fornøjelse...

Ponton derfor pakket

Min Anderson Speedster pakker med sovegrej og proviant til en overnatningstur på kysten.

Godt igang!

Det var min ven og nabo Steen Ulnits, der i 1991 præsenterede mig for min første pontonbåd, en Water Otter US made.

Havde ellers lige fået en flydering i fyrreårs fødselsdagsgave, men allerede efter første tur i pontonbåden var jeg solgt!

Water Otteren tjente mig trofast i mange år, og det blev til mange mindeværdige ture til Tange Sø, hvor heltene dengang var store og villige til at tage myggepupper og myggeimitiationer på overfladen.

Det blev også til en del ture til Glenstrup Sø, hvor det primært var ørreder og gedder, der måtte holde for.

Helt specielt var karpefiskeriet i Hobro Vesterfjord, hvor vandstanden er så lav, at det ikke er muligt at benytte en flydering.

Langsomt men sikkert fik jeg udforsket nye vande og muligheder. Båden kom med på turene til Mariager og Randers Fjorde. Snart var det Djurslandskysten og Århusbugten der blev udforsket.

I dag ligger båden som fast inventar bag i bilen, og jeg har endnu ikke mødt en fiskeplads, som ikke bliver langt mere tilgængelig, når pontonbåden søsættes.

Ponton derfor water otter

Bjarne Fries på prøvetur i min Water Otter som jeg erhervede i '92.