danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Artikelindeks

pontoon speedster lars trout

Svømmefødder og redningsvest er obligatorisk, men andet udstyr kan også stå på ønskesedlen...

Klar til oplevelser!

Så er pontonbåden købt. Oplevelserne og fiskene venter derude - forventningerne er i top!

Men for at få mest muligt udbytte af dit nye fartøj, er der udstyr, som skal være i orden!

Sikkerheden har første prioritet, men når du sidder behageligt i den flydende lænestol, er der brug for forskelligt grej...

Redningsvest

Et godt råd: tag aldrig på vandet uden redningsvest!

Ligesom ved andre former for sejlads og færdsel på vandet skal man ved fiskeri fra pontonbåden iagttage en række sikkerhedsforanstaltninger.

Vigtigst er det, at der benyttes en godkendt redningsvest.

Mest bekvemt og hensigtsmæssigt er det at benytte en af de smarte, der enten automatisk eller ved træk i en udløser, puster sig selv op.

De oppustelige veste er lette, fylder ikke meget og generer dig ikke, når du kaster!

Om du vælger den manuelle eller den selvoppustelige er en smagssag. Men bemærk dog, at ulempen ved den automatiske er, at den fx i heftig regn risikerer at blive udløst. Fordelen er, at den puster sig selv op, såfremt du har mistet bevistheden, når du ryger i vandet.

Kompas eller GPS

Du skal ikke være ude ret mange gange, før du oplever hvor hurtigt sigtbarheden kan blive nedsat af havgus eller tåge. Du vil også hurtigt erfare at vores “indbyggede retningssans” ikke er stabil!

Og har du først en gang oplevet at miste orienteringen og al fornemmelse for, hvad retning du skal sejle for at komme til land, vil du erfare at kompasset, eller en håndholdt GPS’er  ikke er luksus!

Selv om der også er kompas og navigation i min Iphone, som under fisketurene opbevares i en specieldesignet vandtæt taske, har jeg bibeholdt det lille stabile kompas, som flere gange har hjulpet mig med at finde den rigtige retning.

Fløjte

Fiskes du i områder, hvor der også kan være anden sejlende trafik, er det fornuftigt at medbringe en advarselslygte og en kraftig fløjte.

Svømmefødder

Uden svømmefødder er det meget vanskeligt at komme til at fiske effektivt.

Selvfølgelig kan du holde båden med et anker og på den måde holde dig i en god fiskeposition.

Men langt bedre er det at benytte et par svømmefødder, der giver den fordel, at du under fiskeriet kan korrigere retningen og holde båden i den bedste position.

I løbet af få timer og med lidt øvelse, vil du opleve hvor let pontonbåden er at manøvrere.

Med svømmefødder kan du udnytte strøm og vind til at komme i den bedste fiskeposition, uden at skræmme fisken!

Ja, ofte har jeg fisket flere kilometer uden at bruge årerne overhovedet...

Der findes mange typer svømmefødder både billige og dyre! Men spar ikke på "fødderne" - køb de bedste, fx amerikanske ForcaFins, der foruden at lænse kontoen for 1500 - 1800 kroner giver dig optimal fremdrift ved minimal brug af fysik!

Flere af mine venner har købt en type svømmefødder, som kan benyttes sammen med eller uden på de normale vadestøvler. Jeg har prøvet denne løsning, men jeg foretrækker helt klart den “rene vare”, d.v.s. svømmefødder uden på sokwaders og et par bløde vadesko (kajaksko). Fordelen er mindre vægt, større bevæglighed og et bedre blodomløb og dermed varmere fødder!

Ulempen ved at benytte sokwaders og kajaksko er, at du ikke lige hopper ud af båden for at vadefiske på en stenet kyst.