danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Rimter og regnbue

Fredag den 12. juni 2015.

150613 lilleaa 2

Der var en del Danica, men slet ikke i samme omfang som tirsdag aften....

Lilleåen.

Danica

Efter en god valgkamps-eftermiddag på Rådhustorvet i Randers, gik turen til åen. Kunne med det samme se at der var Danica i luften og mens jeg pakkede grejet ud landede der såmænd et par stykker på bilens tag. 

Valgte at gå et godt stykke nedstrøms hvor jeg fandt et godt sted at sidde for at holde øje med åen og nyde fuglesangen. 

Der flød regelmæssigt majfluen ned af åen, men kun få blev inhaleret af en sulten fisk. Der skulle tydeligvis mere gang i "serveringen" for for alvor, at lokke ørrederne til overfladen.

150613 lilleaa 1

Fandt en strækning hvor en flok sultne rimter villigt steg til min tørflue.

Gik langsom optrøms og lige bag et udhængende træ mødte jeg den første seriøse fisk igang med Danica. Grenene forhindrede mig i at præsentere fluen opstrøms. Gik i stedet uden om og opstrøms. Fluen blev kastet med godt "løst" forfang så den kunne drive frit ind under træet... Haps! En flot regnbueørred inhalerede imitiationen! 

Lidt længere optrøms, var der pludselig god aktivitet på en ca. 30 meter lang strækning. Fluen blev præsenteret og haps.... Denne gang var det imidlertid en rimte - en smuk fisk, der hugger og fighter næsten som en stor stalling!

Det blev til lidt flere rimter inden jeg satte kursen videre optrøms, dog uden at møde flere fisk der var vær at kaste til. 

{jcomments on}
1000_200_nz_turangi.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers