Æbelø - lang og ujævn vej til Paradis!2012 - på Æbleøen med Mong (Henrik Vedel)
120622_apel_oe2
Da vi fredag eftermiddag, efter køkørsel og udpakning i Bogense gik turen den lange vej til Æbelø! 

Sol, svag vind og dønninger...
Sydlig vind giverblæser vandet ud af Kattegat og da samtidig tidevandet var på det laveste søsatte vi pontonbådene i fra P-pladsen ved Camping pladsen i Bogense.

Godt 7 kilometers sejlads skulle ikke betyde noget for et par pontonbåde især når Mong har monteret i 2HK Honda på hækken. Fik hurtigt forbundet bådene og det gik i moderat fart lystigt mod øen, hvor vi havde sat Michael Møller og nogle venner fra Fluesiden.dk i stævne.

Godt ude i det åbne farvand, hvor dønningerne, og nu også vinden kunne mærkes, skulle der tankes! Mong holdt tragten, mens jeg fyldte de dyrbare dråber i tanken på den lille motor, som det skulle vise sig det næste døgn skulle komme på overarbejde! Selvfølgelig skete der et "lille uheld". Mong der havde tøjret sig grej med sejgarn havde i forbindelse med, at skulle finde benzinen smidt sin Hardy stang i vandet. Kun min årvågenhed gjorde, at stadig har stangen. Kun 20 sekunder længere i vandet og vi havde aldrig fundet den dyre stang!

En forkert beslutning!
I stedet for at runde Æbelø på øst siden ved fyret, besluttede vi at sejle øst om. Dette var rigtigt dumt idet det smalle rev der forbinder Æbelø med Fyn, selvfølgelig var mere end tørlagt. En for en måtte vi slæbe bådene over, og godt pakket med proviant og sovegrej er det tunge løft! 

Godt et par timer efter afgangen fra Bogense var vi endelig fremme ved Æbelø.

Nu skulle der fiskes! 


120622_apel_oe1
River Otteren pakket til narrestreger. I baggrunden anes Æbelø. Afstanden burde ikke være afskrækkende med Mongs lille motor...
120622_apel_oe3
Vi har sejlet halvdelen af turen. Ude i åbent farvand er der dønninger, der dog ikke skaber problemer. Første udfordring kom da vi runde øen og selvfølgelig "stødte ind i Æbeløvejen"...

120622_apel_oe4
Endelig.... Efter et par timers sejlads kan der fiskes. Fangede relativt hurtigt 5 havørreder på mellem 40 og 50 centimeter, så fisk er der også her! 
120622_apel_oe5
Alle anstrengelserne værd! Alt er perfekt og nu skal der fiskes igennem! 

Hej og godnat!
Mødte kajakdrengene (Michael Møller m.fl.) tæt på fyret. Også herfra var der beretninger om fisk. 

Mong havde i kådhed tømt grejet og motoren af båden i den østlige ende, et par kilometer fra fyret... Den gæve Bombaydreng havde naturligvis også forestillet sig at skulle sove under åben himmel, hvilken skulle vise sig at være en kold beslutning!  

Efterhånden var det blevet midnat og jeg fik pakket mit lille telt ud og tog et par gode timer i drømmeland.{jcomments on}

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers