Morgenfiskeri og en lang vej hjem!2012 - Æbleøen, Mong (Henrik Vedel) og flere forkerte beslutninger
120623_apeloe1
Midsommer med udfordringer.... De forkerte beslutninger fortsatte andendagen på æbleøen. Det blev dog også til fisk og rigtig god morgenstemning!

Morgenfiskeri
Havde sovet godt i mit meget lille telt, der i sammenpakket tilstand fylder det samme som et stort rugbrød. Det er vandtæt og duggen holdes ude.  Modsat havde min makker Mong, der havde satset på at sove under åben himmel stort set ikke lukket, men derimod frosset! Morgenkaffen gjorde selvfølgelig godt og så var det med at komme i gang med det vi var kommet efter, nemlig fiskeriet efter ørreder...

Startede fiskeriet på det meget flotte og spændende rev ved Fyret. Revet er lavvandet og der er en meget kraftig strøm det meste af tiden. Revet rækker flere hundrede meter ud østover er perfekt, når der fiskes fra pontonbåden. Så her en enkelt fin ørred, men var snart omgivet af et par nysgerrige sæler. 

Valgte at sejle ind i roligere vand tættere på land, hvor det blev til tre ørreder og en enklet hornfisk. 

Havde engentlig pakket og satset på at skulle blive på øen indtil søndag, men Mong havde en aftale med kæresten lørdag aften. 

Vejret ændrede sig med flere tunge regnskyer og langt mere vind end der var stillet os i udsigt. Fik dog nydt solopgangen inden det skyerne dækkede for den varmende sol. Snart satte det ind med byger. 

Lang tur forude!
For at være i god tid, besluttede vi at begynde turen retur til Bogense allerede ved ti-tiden. 


120623_apeloe7
Lige før at årets korte nat bliver til dag. Kaffen nydes og båden pakkes. Nu skal der fiskes!
120623_apeloe6
Nåede lige at byde solens facinerende opgang inden skyer lukkede af...
120623_apeloe5
Uden tvivl en af de smukkeste øer. Bunden er fantastisk. Der er chancer overalt 
120623_apeloe11
Masser af tobiser, rejer og andet ørredguf.
120623_apeloe3
Sydlig vind og lavt tidevand betyder at vi ikke kan komme i land ved Æbeløvejens P-plads. Både og grej skulle i givet fald bæres flere hundrede meter og det havde vi ikke lyst til! 
120623_apeloe4
Hvad så... Endnu engang må vi krydse revet og vejen til Æbelø. En tur med frisk modvind, bølger og benzinmangen venter forude!
120623_apeloe10
Vi er kommet i åbent farvand og modvind. Bygerne er kraftige og ind i mellem med hagl.

Vi krydser Æbeløvejen og sejler langs med revlerne mod Bogense. En lang tur der dog ikke burde volde problemer såfremt Mong havde taget nok benzin med. 

Selv om den lille Honda tøffer stabilt, kan den dog ikke køre alene på renomeet. Da vi efter godt 4 kilometer i modvind bliver klar over at vi ikke kan klare turen til Bogense, er gode råd dyre. Kursen sættes mod land. Kan vi finde en navngiven vej, et hus hvor vi kan købe en liter? 

På min Iphone tjekker jeg kortet for at lede efter veje. Heldigvis har jeg medbragt min ekstra nødstrøm, en lille strømforsyning som giver mirakelmaskinen nyt liv... Jo, nu er der en navngiven vej inden for rækkevidde: Stegøvej og der er to huse hvor vi kan spørge efter benzin. Desværre er der ingen hjemme....

Nå, hvad så? Har en Taxi app der fortæller mig nummeret til nærmeste taxa. Bådene slæbes af et par omgange op til vejen og jeg tager med den flinke taxa mand de godt tre kilometer ind til Bogense og henter biler. 

Vi nåede vist lige at være hjemme til middag og hekse. "Sejlede" efter turen i dønningerne det meste af aftenen, og den blev ikke så lang. Tror dog det blev til et "go nat" også for Mong. {jcomments on}
 

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers