Vejret   Tidevand    Vandtemperatur   Søsætning          

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Godt gammelt grej!

Torsdag den 19. juni 2020.200618 milldam brown

Da ørreden gerne skulle holde sig levende efter udsætningen, løftes fisken ikke ud af vandet, men afkroges i det knudeløse gumminet!

Som mange andre fluefiskere har jeg efterhånden fået samlet en del grej. Og da jeg sjældent sælger hverken de hjul og stænger, der på forskellig vis giver mig gode minder fra diverse fiskevande, er det i årerens løb blevet til en del.

På aftenens tur havde jeg medbragt en Gary Loomis #4 monteret med det smukke Maryat hjul. Både stang og hjul er fra begyndelsen af 90'erne. Stangen er fra legendariske Mic's Fluebiks i Vebbestrup hvor jeg var med til at afholde fiskekurser og fluebinding. Havde også medbragt en anden af mine absolute favoritter fra Bjarne Fries som i dagens anledning var monteret med det smukke og vellydende Hardy Featherweight, der i løbet af aftenen fik lov til at snurre en del!

Søen er efter forårets vanlige brunalger klaret op og flere gange kunne jeg præsentere fluen for synlige krydsende ørreder. 

Aftenen sluttede med en prægtig Cäenis klækning som dog ikke fik ørrederne mere til overfladen!

Den kommende fredag går turen nordpå til Norske Rena hvor de massive døgnflue- og vårflueklækninger venter. Dejligt med lidt opvarmning inden!

200618 milldam fries rod

Bliver i godt humør hver gang jeg lufter min efter gamle Bjarne Fries stænger der selvfølgelig skal bruges når lejligheden byder sig!

200618 milldam loomis

En fornøjelse og nydelse når hjul og stang matcher.

200618 milldam rainbow

Ligger på knæ i vandkanten mens jeg tager billedet. Ørreden får derefter frigjort fluen og svømmer snart lystiht rundt. 

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers