Vejret   Tidevand    Vandtemperatur   Søsætning          

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Test: Little Raita

Søndag den 10. oktober 2010. 211010 milldam release

Var lidt spændt på stabiliteten i den kun 12 kilo tunge pontonbåd, der for første gang blev testet på fisketur. 

Lidt om båden

Søndag eftermiddag blev det til en længe aftalt testtur i nyeste skud på stamtræet hos Anderson Pontoon.

Testturen skulle foregå i min lille private sø.

Vejret var perfekt og vi kunne det meste af turen nyde et par glenter og nogle muvåger der svævende over bakken tydeligvis iagtog os.

Little Raita

Little Raita er en letvægter på 12 kilo, ikke meget mere end en flydering. Planen er, at du med en bæresele kan bære båden frem til de ellers svært tilgængelige fiskevande.

I vandet, og med mine små hundrede kilo på sædet føles båden velkendt. Sædet, stellet og årerne er samme gode kvalitet som på de øvrige modeller fra Anderson Pontoon. Pontonerne er også af samme fabrikat og kvalitet.

Little Raita er let at manøvrere med svømmefødderne. Den korte vandlinie betyder, at jeg med enkelte bevægelser med svømmefødderne kan dreje båden en hel omgang. Også under affiskningen 

De korte pontoner betyder også, at båden ikke har samme fremdrift som fx Mosqeeto'en, når du ror. Da Raita er beregnet til mindre vande, eller distance mæssigt korte ture, vil fremdriftet næppe udgøre noget problem. 

Se også filmen!

211010 milldam raita lars

Lars Andersen prøver for første gang Little Raita. En fasan/kobbernymfe præsenteres for ørrederne. 

211010 milldam brown trout

 Efteråret har også sat ind med sine smukke farver på fiskene...

211010 milldam swimmingfoot

Billedet kræver en forklaring: Lars havde lånt mine svømmefødder der var en anelse større end hans egne. Uheldigvis tabte han den ene svømmefod i et området med en vanddybde på godt to meter. Gode råd var dyre. Havde en #6 stang som blev monteret med en af mine største havørred tørfluer som var spændt helt op i topøjet. Efter lidt "fiskeri" med den store tørflue, lykkedes det Lars at kroge min svømmefod. Var uheldet sket længere ude havde redningsaktionen ikke været mulig. Her er nemlig ned til 5-6 meter vand!

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers