Aften og morgen i Guldborgsund

   Sydhavsøerne frister....

110524_guldborg_1

Søsatte vest for Guldborgsundbroen, der ser lidt kedelig ud... Tænkte på at det ville pynte hvis stålet blev guldfarvet og murværket rødt. Måske en ide?

Et møde om arbejdsmarkedspolitik og en snak med nogle af folkene bag den kommende faste forbindelse til Tyskland, bragte mig til Lolland.

Kalenderen tillod at jeg kunne køre hjemmefra dagen før og således se frem til en morgenfisketur, fremfor tidlig morgenkørsel på den stressende motorvej.

Har aldrig tidligere haft lejlighed til at fiske på Lolland, men havde selvfølgelig River Otteren og det øvrige grej liggende kampklar i bilen.

Kørte forøvrigt som absolut sidste bil lige ombord på den lidt forsinkede færge, og havde en dejlig tur over det fredfyldte farvand. Nu skulle der så blot findes en fiske- og soveplads!

 110524_guldborg_2

Området vest for Guldborgsundbroen 

Havde hørt om sydkysten og "Albuen" der er beliggende i den ydre del af Nakskov Fjord. Ellers havde jeg absolut ingen anelse om fiskepladser på Lolland. Valgte at besøge nogle steder på nordkysten, der dog skulle vise sig at være lavvandede områder med masser af natur og fugleliv. Ikke oplagte fiskepladser, efter min smag.

 110524_guldborg_3

Fiskede i skumringen og lige efter solnedgang...

Endte ved en P-plads lige vest for Guldborgsundbroen hvor der stod flere lokale og hev hornfisk ind. Besluttede mig for at fiske og undersøge området nærmere.

Fiskede langs sejlrenden, og i området vest for broen. Blev lidt skuffet da bunden bestemt ikke afspejlede den flotte stenede strandbred. Tværtimod bestod bunden af sand, lidt blæretang og masser af "fedtemøg".

Snakkede med et par spinnefiskere der stod et par hundrede meter vest for broen og de øvrige fiskere. De fortalte velvilligt om området og nævnte at der jævnligt blev fanget ørred, regnbueørred og i sæsonen multer.

Bemærkede at der var en del rejer og kutling. I området omkring broen var der også en del strøm. Fiskede et par timer og havde kun kontakt til en flok hornfisk.

Morgen

Planen var lidt tidligt morgenfiskeri. Det stod imidlertid ned i stænger, så det blev til et par timer mere i posen!

 110524_guldborg_4

Lidt sjovt at fange aborre på kysten...

Det blev dog til et par timers fiskeri. Underligt nok var hornfiskene væk, eller i hver tilfælde ikke i biddet! Fik kun to og en overraskelse i form af en lille frisk aborre. Alt i alt en god morgen og en fin fin forberedelse til dagens møder og arbejde.{jcomments on}