Heftig regn og massiv fisk

Fredag den 3. februar 2016170203 lake paringa skilt
Efter næsten en hel dags kørsel på den smukke vestkyst, blev det til et par timer ved denne dejlige sø.
New Zealand, Lake Paringa
Føler at det våde vejr forfølger os… Kørte i dag fra Greymouth ad den smukke kystvej med masser af bjerge, snoede veje, smalle broer og regnskov. Flere steder stod der stadig advarselskilte med “Flooting” og et par steder kunne vi se at vejen havde været spærret som følge af jordskred. 
Fiskede i den meget smukke Lake Paringa, som også var højvandet, men alligevel fiskbar. På det lave vand i et udløb viste en ørred straks interesse for min tørflue, men desværre mistede jeg den efter få sekunder. Efter endnu en halv time blev fluen inhaleret meget forsigtigt… Denne gang var krogholdet i orden. Ørreden trak flere gange al fluelinen og lidt af baglinen af hjulet mens jeg med optimalt pres forsøgte at holde linen fri af nogle trærødder og stubbe. Ørreden trak til sidst det længste strå da det lykkes at få forfanget kilet fast mellem nogle trærødder. Det uundgålige skete; forfanget knækkede…
Ville gerne have fisket lidt længere i søen, men regnen var igen taget til og vi havde udset os at campere ved plads tæt på Okura elven, syd for Haast. Endnu engang var heldet ikke med os - campingpladsen var lukket på grund af oversvømmelse. 
170203 lake paringa kajak
Kajakfiskeren måtte skifte til at padle og fiske. Havde jeg haft min pontonbåd, kunne jeg havde brugt svømmefødderne til at holde den bedste position og for krydsende ørreder!