Dokkedal

  Dokkedal. Fra udmundingen af Randers Fjord i syd, til Limfjorden i nord findes der masser af stort set uopdyrkede fiskepladser. Du kan naturligvisfiske på kanten af sejlrenderne ved både mundingen af Randers Fjord, Mariager Fjord og Limfjorden. Derudover er østkystens mægtige "flats", med de mange tidevandsrender oplagte fiskepladser. Du kan selvfølgelig vælge de "sikre" pladser ved Dokkedal eller nordsiden af Mariager Fjords udløb. Men har du mod på det "uprøvede" er der fiskbare render og badekar langs hele den herlige østkyst.


Det er min erfaring at fiskeriet i forårsmånederne er bedst de første timer efter at vandet er begyndt at falde. Husk at "vandet vender" hver 6 time! Det lave vand over de vidtstrakte sandflader, bliver hurtigt opvarmet. Her er der masser af smådyr. Når vandet falder, er det således både opvarmet vand, samt en masse fødeem­ner der følger med ud... Fisk derfor i tidevands ud­løbe­ne.
 
Dokkedal_Bjarne_Fries
 
Bjarne Fries, opfinderen af Flexi-Stripperen, på vej mod land efter en god april morgen ved Dokkedal.
Dokkedal_bjarne_japanere
Der skal vades omkring en kilometer fra stranden ved Dokkedal Camping. Bunden er fast og det er let at se hvor det dybe vand begynder!  
Dokkedal_HL_Gl_Udlob
 
 
Ørrederne følger til tider fluen helt ind over skrænten, så sørg for at undgå skygger og hold i øvrigt lav profil.
 
Sådan finder du vej 
Ganske få meter nord for Dokkedal Camping er der en markvej der føre ned til stranden. Parker i vejsiden. Når du kommer ned til stranden går du direkte ud! Husk et kompas så du ikke bliver overrasket af pludselig tåge! {jcomments on}
 
© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers