Å-tur med udfordringer!

5. september 2021.210905 villstrup peter

Villestrup Å: Peter Olrik ønskede at komme en tur til åen for at få teknikken boostet!

Tørfluer til store om små...

Når bredvegetationen står højt og når åen mange steder er snævret ind til halv bredde, er det udfordrende at få tørfluen placeret. Når vandet samtidigt er spritklart og solen står højt på himlen, skal der heller ikke meget til at skræmme de nervøse ørreder, der er trukket op i åen for at friske sig i det kølige vand og forberede sig den kommende gydning. 

På dagens tur var det min opgave, at give Peter en god oplevelse og nogle konstruktive input til sit fluefiskeri.

Havde på dagens tur medbragt en #4 stang til traditionelt tørfluefiskeri. Til de store tørfluer, der normalt kan friste opgangsørrederne havde jeg mdbragt en #6 stang. 

Tæt på og næsten!

Dagen bød på mange gode oplevelser i den smukke ådal. Vi så og mærkede hvorlede mindre ørreder viste interesse for tørfluen. Mest klart på hukommelsen står dog, da en 50 - 60 centimers ørred langsomt, men målbevist steg til overfladen, mod tørfluen. Vi kunne nyde synet af ørreder der nærmede sig tørfluen og åbnde munden for i samme øjeblik at blive opmærksom på bedraget og igen søge mod bunden og standplandsen langs den tætte grødebusk. 

Godt møre og gode oplevelser rigere sluttede vidagens tur lidt i fire. 

210905 villstrup weed

Grøden giver god skjul til fiskene og er et levested for insektlarver. 

210905 villstrup cows

For nogle år siden var der mange kraturer, ligesom der blev der slået hø i engene. I dag mødte vi disse nysgerrige kvier. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers