danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Søndag den 3. marts 2013: Efter endnu en nat med minusgrader, vågnede vi op til højt vejr med masser af sol. Trodsede endnu engang forkølelsen og mødtes kl. 12.30 med Peter Albertensen ved Dronningborg Lystbådehavn. 

Et par friske gedder fra Bredningen

Pludselig kom der gang i Naphans og så glemmes feber, snotnæse og ondt i halsen!

I modsætning til i åen, var vandet i Bredningen en smule uklart, vel og mærket på den gode måde. Bemærksede at vandstanden var på sit højeste, men da snart skulle til at falde. Satsede på et par timer i godt selskab! 

Lagde ud med en fylden fluen, men skiftede som følge af det lidt uklare vand hurtigt over til en sølvflash. 

Efter lidt flueskift kom Peter igang med tre hurtige på stribe. En gylden flashstreamer virkede... Sådan lidt for sjovt beholdt jeg sølvflashen, der dog også snart gav dagens første gedde, men også nogle der ikke blev hængende. Skiftede til en gylden flashstreamer, hvilken bevirkede at der kom super gang i gedderne - helt sikkert er der forskel på hvilken farve og størrelse fluerne har.

130303 bredning2

 

Også i Bredningen er de fleste gedder godt fuldt med igler på maveskindet. Men gedderne er bestemt også i god form!

Fangede hver 7 gedder. Peter sluttede derudover med en meget "tung fisk", der skulle vise sig at være en fejlkroget brasen. 

Fredningszonen

I den østlige ende af Bredningen, er der uforståligt etableret et helårfredningsbælte omkring en meget lille bæk der fra naturens side er under en halvmeter bred. Bækken er i flere omgange gravet bredere i udløbet, og har indtil fornylig tjent som en fortøjningsplads for en jolle.

Som de flste sikkert ved, har jeg et par gange gjort myndighederne opmærksomme på fejlen, uden at der rettet på fredningsvilkårerne. 

Men selv om der er tale om en "idiotisk fredning" skal reglerne overholdes. I dag lå der således en jolle midt i fredningsbæltet,  og det kan faktisk irritere mig en smule! 

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

tjaerby_baek_nedstroem.jpg

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo