Efterårsgedder!

Onsdag den 28. oktober 2020.201028 Tange Henrik Leth

Det var en god beslutning at komme afsted først på dagen. Senere blev det til langt mere vind og massive regnbyger.  

Gudenåen ved Tange

I den opstemmede Gudenå

Kunne fra morgenstunden se på satelit kortet, at formiddagen og den første del af eftermiddagen ville byde på smukt efterårsvejr. 

Valget var let.

På trods af seneste dages nedbør var Gudenå vandet klart. De fleste steder kunne jeg se bunden og grøden. 

Valgte at sætte den lyse Bob Popovics flue på forfanget. Et fantasisk design, der får fluen til at fylde godt og "svæve" smukt og fristende ned gennem vandsøjlen. 

Gedderne var med på den hvide flue med den pinkrøde haletip og front - faktisk samme farver som den klassiske Hi-Lo wobler. 

Der blev hugget voldsomt, men både flue og forfang holdt til de skarpe tænder. 

En snak om Gudenåen

Da jeg pakkede sammen blev jeg genkendt af en af de lokale der tydeligvis ikke syntes at Gudenåen skal løbe frit. 

Vi snakkede stille roligt, og til spørgsmålet om hvorfor jeg fisker i søen, når jeg samtidig arbejder for at få den nedlagt, kunne jeg med god samvittighed svare: "Jeg er ikke laksefisker og det er ikke p.g.a. af laksen, at jeg har kastet mig helhjertet ind i kampen for en fritløbende Gudenå. Fortalte at vi i det midtjydske har maser af søer, men at vi ikke nogen steder i landet, har en å med en vandføring som Gudenåen med 10 meter fald på 7-8 kilometer..."

Fik også fortalt, at en fritløbende Gudenå og genskabelsen af den naturlige istidsådal vil løfte biodiversiteten og give mange mulighed for store naturoplevelser. 

Enige blev vi ikke, og spændende bliver det hvad miljøministren beslutter med hensyn til Gudenåens fremtid i løbet af de næste par måneder. 

201028 Tange skoven farvet

Smukke farver og gensyn med både isfugl og fiskeørn!

201028 Tange gedde

Gedderne var også i efterårshumør!

201028 Tange gedde flue

De mange og skarpe tænder gør et synligt indtryk på flue og forfang. 

201028 Tange ans broen

Sejlede optrøms Ansbroen. Det er i øvrigt her på højre side, at der måske skal graves et kunstigt åløb som så kan løbe ved siden af den kunstige sø. Min mening: Det er tosset og spild af god natur og masser af penge! Eneste rigtige, og også mest økonomisk, er en tøming af vandbassinet og en fritløbende Gudenå.