danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

 Fredag den 13. november 2020.201114 Randers Gudenaa forfald

Fiskebroerne skulle gøre det lettere for kørstolsbrugere at komme til til åen og eventuelt fiske. I dag er broen en rutchebane og der er næppe nogen der vover sig ud på broen i kørestol. Enten skal ødelagte broerne repareres, eller også skal de fjernes!

Gudenåen ved Randers 

Tid til snak

Det er altid godt og inspirerende at komme ned til Naturcenret som nok er en af de mest populære af vores bynære adgangsportaler til Gudenåen og Vorup Enge. Hver eneste dag besøges området af hundredevis af mennesker. Corona har tydeligvis fået langt flere til at opsøge og nyde den nære natur. 

Møder altid spændende mennesker med meninger og oplevelser. Nogen går der timer med snak og det bliver til mindre fiskeri. Sådan var det på dagens tur. 

Først mødte jeg et par af de ansatte med relation til Naturcenteret. Vi fik en god snak om den kommende Nationalpark ved Fussingø og om biodiversiteten i kommunen som fortsat er trængt. Snakkede om at det var oplagt at sætte fokus på de kommunalt ejede jorde som ofte er forpagtet til landbrugsdrift. Her burde vi politisk stille krav til at der kun måtte dyrkes økologisk, og at der skulle etableres brede faunabælter og etableres levende hegn. På nogle af områderne, ville det også være oplagt med skovrejning. Snakken fik mig til at iværksætte en undersøgelse om hvor meget jord kommunen ejer og på hvilken betingelser den er bortforpagtet. 

Snakkede også med en gruppe ældre kvinder der flere gange var blevet skræmt af en gruppe hurtigt cyklende mænd. Tydeligvis er der brug for at farten sættes ned og der tages mere hensyn på de smalle stier lang Gudenåen og Vorup Enge. 

Fiskeriet

Vandet faldt og udadgående strøm var kraftig - bestemt ikke de optimale betingelser når det gælder gedderne. 

Fiskede et par timer og skræmte tydeligvis et par gedder der stod over den bløde mudderbund som min flue eller lige havde været over. Så hvirvlen og mudderskyen, da gedderne satte af og væk fra mig. 

Havde på trods af odsene dog fat i et par mindre gedder som jeg uden at løfte fri af vandet hurtig fik fri af de modhageløs krog. 

201114 Randers Gudenaa opstroms

Gudenåen opstrøms Naturcenteret på en dag hvor solen efter en våd og grå morgen tog over!

 201114 Randers Gudenaa hojhus

Randers og udsigten fra åen ændre sig i disse år. Om et højhus pynter eller det modsatte skal jeg ikke kommentere her, men set fra åen har vi endnu en nydelig by med de røde tegltage.

201114 Randers Gudenaa Fugletarn

Gudenåen, Verdo skorstenen, Den Blå Bro og udkikstårnet ved Naturcenteret på en meget solrig novemberdag. 

 

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

tjaerby_baek_ned.jpg

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo