danlendenosv
1000_200_rainbow_colorful.jpg

Julehilsen

Torsdag den 24. december 2020.201224 Bredningen geddefluer

Et par nye fluer bundet og jeg er klar til nogle timer i Bredningen.  

Varmede op til aftenens julemiddag med en tur efter brakvandsgedder...

Randers Fjord

Grøden er faldet

Af en eller anden grund holder grøden i bredningen sig længere i lodret postion end i fx. Tange Sø, Gudenåen eller Glenstrup Sø.

For første gang i denne sæson generede grøden ikke fiskeriet selvom at vandstanden var middel. Indtil i dag var det bedst at fiske i meget høj vandstand for at kunne affiske over grøden. 

Affald

Samler altid flasker, dåser og andet småaffald når jeg fisker. Men desværre er der i Bredningen efterhånden en del storskrald. Eksempelvis mødte jeg på turen bildæk, sunkne joller, en havareret gummibåd og meget mere. Affald som jeg ikke kan håndtere fra min pontonbåd, men som burde indsamles fra vores eller dejlige fjordområde. 

Tænker jeg vil foreslå, at vi kommunalt må påtage os opgaven og bl.a. tilbyde nogle fra det grønne område, der ellers vinterfyres opgaven. Et par ugers ekstra arbejde vil helt sikkert blive godt modtaget.

Udover mandskabet skal der benyttes en fladbundet pram med noget løftegrej. Er det ikke oplagt? 

Fiskeriet

Fra starten kunne jeg dele området med de ca. 300 skarv der bruger pælene i Dronningborg Lystbådehavn som rasteplads. Skarven er godt beskyttet og trives i det bynære havnemiljø, hvor der ikke er naturlige fjender. Problemet er at antallet de sidste 30 år er steget voldsomt og at fiskebestanden ikke i længden kan tåle den store predation for de dygtigt fiskende fugle. Skarven skal indtage 400-500 gram fisk dagligt! 15o kilo fisk dagligt kan Gudenåen og Randers Fjord ikke levere længden....

Fiskede med en langsomt synkende line og fisk prøvet nogle forskellige fluer. Dagens gedder blev fristen at den store Bob Popowich Beast (inspireret) - hvid Bucktail, lidt flash og lidt pink marabou som halespids. 

201224 Bredningen sol

Dagen startede diset, men snart dukkede den sjældne december sol op!

201224 Bredningen gedde

Fik også ønsket et par brakke geder glædelig jul!

201224 Bredningen delta

Fiskede både i "bagvandet" og i det åbne vand. 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles