Gedder og regnskov

Tirsdag den 23. februar 2021.210223 gudenaa gedde mong

Min gode fiskeven Henrik Minor Vedel er tydeligvis tilfreds med gedden der tog en hvis flue bundet af "Bucktail" iblandet lidt flash.

Faldende vand - kraftig strøm!

På dagens tur fik vi endnu engang bekræftet, at det er vandstanden i Kattegat og Randers Fjord der bestemmer strømhastigheden og vandstanden i den nedre del af Gudenåen. 

På trods af at der ikke var den store forskel på højt og lavt tidevand, havde vi på hele turen en kraftig strøm. Mens vi har ude faldt vandstanden således omkring 30 centimeter. 

Fiskede et meste af tiden i området nedstrøm Randers Naturcenter. 

Bemærkede at dagens gedder alle havde masser af igler der havde suget sig fast. Iglerne er et typisk vinterfænomen og et synligt tegn på at gedderne trykker sig ned i den mudrede bund, når strømhastigheden er kraftig. 

At det var en god dag fremgår sikkert også af videoen. Specielt glad var Henrik Minor Vedel for at opleve hvorledes en pæn gedde, der stod helt inde i sivkanten lynhurtigt accellerede et par meter ud og tog hans flue. Man bliver næsten altid overrasket, specielt over den imponerende hastighed en gedde, der har besluttet sig for at tage fluen, kan præstere. 

210223 gudenaa regnskov

Randers Regnskov falder godt ind i den bynære del af Gudenåen. Regnskoven er igang med en udvidelse der skal give os endnu flere oplevelser.

210223 gudenaa randers skulptur

 Den ikoniske "Blå Bro" med skulpturen "Pigen i Vandet" i baggrunden.