Tid til gedder...

Mandag den 2. maj 2022.220502 gudenaa gedde

Gudenåen: Efter halvanden måned med fred til gydning er gedden igen klar. På dagens tur blev det til et par smukke eksemplarer...

Gedder i det klare Gudenåvand

Kørte endnu engang til Stevnstrup hvor jeg søsatte Mosqeeto'en. Drømmen om laksen lever stadig, men lysten til at udfordre gedderne er også tilstede. 

Vandestanden er fortsat lav og vandet meget klart. Åkanderne der i sidste uge så småt var ved at folde sig ud, dækker nu store dele af bunden. Vi kalder de grønne blade for "geddekål". 

Havde medbragt både en sstang til gedder og en stang monteret til laks. Planen var at fiske efter laks, hvis jeg skulle være så heldig at se en i overfladen. Fiskede derudover laksefluen over de pladser hvor der tidligere er fanget laks og havørred. 

De øvrige strækningen blev fisket med geddefluen, som jeg kunne se fiskede lokkende i det klare vand. Et par gange så jeg at en gedde med voldsom fart og beslutsomhed "gå til biddet".

Efter godt tre timer returnerede. Lidt gedder havde taget fluen og var blevet genudsat. Laksene så jeg ikke noget til. 

220502 gudenaa grej

Havde medbragt en stang monteret til gedder og en til en evt. laks.

220502 gudenaa boat

Efter en periode med tørke er vandstanden lav og vandet klart.

220502 gudenaa brinkerNår der sejles  med motorbåde dannes der kølvandbølger som underminere brinken, gør åen bredede og skaber sandflugt. 

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers