Featured

Det gode driverliv: Fisketur til Gudenåen ved Randers

Søndag den 13. oktober 2024.241013 gudenaa boatGudenåen ved Randers: Fiskede sammen med Lars Rasmussen. Søsatte ved Stevnstrup og fiskemed strømmen ned til Naturcenteret. 

Regn, opklaring og faldende vand 

Dagen bød på en skøn dag ved Gudenåen sammen med min gode ven, Lars Rasmussen, som lige er startet på en ny fase i sit liv som pensionist. Livet som pensionist er noget, mange af os ser frem til, og for Lars betyder det mere tid til at dyrke passionen for fiskeri. Vi besluttede os for at tage på en afslappende tur på Gudenåen i vores pontonbåde – en tur, der startede ved Stevnstrup og sluttede ved Naturcenteret.

Det var en af de dage, hvor man virkelig mærker, hvordan vejret spiller med på turen. Da vi ankom, småregnede det, og vi blev i bilen og havde en god snak.

Men heldigvis holdt vejrudsigten, og inden længe klarede det op. Vi kunne nu fiske i det smukkeste efterårsvejr – den slags, hvor lyset er blødt og luften mild, mens bladene skifter farve langs åens bredder.

Vandstanden var stigende, men over middag, da vi passerede E45, kunne vi mærke, hvordan strømmen tog til, hvilket gjorde fiskeriet vanskeligt - gedder trykker sig typisk når strømmen er kraftig.

Lars og jeg havde begge held til at mærke gedder – de var der, vi kunne sfle gange se dem og føle hvorledes de nappede i fluen.  Og selvom vi typisk ikke fik kroget dem ordentligt, gav det os spænding og håb om flere muligheder.

Noget af det mest bemærkelsesværdige ved turen var, hvor stille der var på åen. For få år siden ville det være utænkeligt, at vi stort set havde det hele for os selv. Fiskebestandene har desværre været under pres, og med færre fisk er der naturligvis også færre fiskere. Det er en trist udvikling, men for os denne dag betød det, at vi kunne nyde naturen og stilheden i vores eget tempo.

Turen til Gudenåen var ikke bare en fisketur – det var en påmindelse om, hvor vigtigt det er at tage sig tid til at nyde de små øjeblikke, især når man som Lars nu har tiden til det. Naturen, stilheden, og selskabet – det er det, der gør det gode driverliv så værdifuldt.

Slut på dagen havde vi ikke mange fisk på krogen, men vi havde fået noget, der var mindst lige så værdifuldt: en dag fyldt med ro,  og minder, der vil blive med os længe. 

241013 gudenaa regn

Gudenåen nedstrøms stevnstrup. Regnen er ved at stilne af.

241013 gudenaa op motorvej

Opstrøms motorvejen er delt i flere løb, men også her er det vandstanden i Kattegat og Randes Fjord der bestemmer vandstanden.

241013 gudenaa gedde on fly

Gedden er perfekt kroget og den modhageløse krog er let at frigøre.

241013 gudenaa gedde hand

 Måtte lige hilse på min gode ven Naphans.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 130 - DK-8920 Randers