Lyn, vand og hurtigsvømmere!

Torsdag den 8. august 2013. Sjællands Odde, Klint: Vejrmeldingen lyder på regn med ly og torden. Da jeg vågnede ved tretiden lød der en stille regn på sommerhusets tag og ruder. Kørte dog til stranden for at tjekke forholdene nærmere.

130808 Sjaellands odde klint

Afbrød fiskeriet da lynene tilsyneladende slog ned i tæt på Klint området. Snart var der et mindre ophold og jeg var igen på vandet!

Makreller på rejeflue!

Selv om jeg aldrig har hørt om nogle der er blevet ramt af lynet under fiskeri fra pontonbåd, havde jeg dog ikke den store lyst til at prøve. Så da lynene nærmede sig, blev båden trukket op på stranden mens jeg søgte ly i bilen.

Teknisk bød morgenen også på udfordringer. Min kære elpumpe ville ikke starte, eller blot give den mindste lyd. K-pumpen klarede dog opgaven, men det er nu lidt mere besværligt med håndkraft!

Da jeg endeligt kom ud kunne jeg konstatere, at det flød med drivende grøde tæt under land. Jeg lagde mig omkring 20 meter ude hvilket løste dette problem.

Lagde ud med at "hilse på" lidt hornfisk inden det gik løs med en stime makreller. De stærke, velsmagende og hurtigtsvømmende fisk, var udemærket tilfredse med den Nandu rejeflue der ellers var tiltænkt en af Oddens større ørreder. Det blev til seks makreller hvoraf to blev udvalgt til grillen. 

Mens det lovede regn- og tordenvejr driver forbi, må jeg hellere tjekke hvad det er der sket med pumpen!{jcomments on}