Forelsket...

Torsdag den 16. februar 2017.

170216 Ashwick Flat brown trout

En af dagens mindre ørreder - løb tør for batteri, men fik i stedet optaget noget fed video med min Iphone som jeg præsentere når jeg får normalt virkende internet! 

New Zealand, Ashwick Flat

Med smurt forgang og nymfe

Inden vores tur mod nogle turistdage i Christchurch, blev der lejlighed til en formiddags tur i sø og creek.

Igen var vejret med mig - sol og vindstille!

Som de øvrige dage krydsede ørreder rundt i det lave vand langs den mudrede bred.

Ville i dag være effektiv. Forfanget blev smurt med flyde middel, på nær de yderste 30 centimeter og en #16 kobber nymfe med hareøre-hoved blev bundet på.

Fluen blev præsenteret foran den krydsende ørred, ofte kun 2 - 3 meter fra stangspidsen. Den flydende del af forfanget virker som strike-indikator. Når der trækkes i fluen ses det tydeligt og det er med at stramme op!

170216 Ashwick Flat small stream

Dette mindre vandløb husede flere større ørreder.

Store fisk i grøften!

Dagens store overraskelse fik jeg da et afvandingsgrøft skulle passeres. Jeg gik forsigtigt og ser nu tydeligt to pæne ørreder krydse rundt grøften. Jeg behøver kun at sænke forfanget og fluen ned foran fisken som til gengæld med det samme inhalere nymfen! Fantastisk oplevelse i et vandløb som flere danske politikere ikke tøver med at kalde "de forhandte vandløb". Glæder mig til at vise jer videoen fra stedet, ørreden der bider og fighten!

Fik også kastet til et par fisk i den lille klarvandede creek der løber ud i søen. Igen dag var der ingen tøven da fluen blev præsenteret! Igen var der flere ørreder i den lille pool som under fighten blev skræmte og i rask fart svømmede forbi mig ud i søen.

Formiddagen gav 7 fine ørreder. Jeg er vist blevet forelsket dette dejlige land der har så meget at byde på!