Vejret   Tidevand    Vandtemperatur   Søsætning          

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

danlendenosv

Helt på flue (Tange Sø)

Bedste fisketid - tidlig morgen!

Tidligere oplevede vi et fantastisk heltfiskeri på Tange Sø. Forholdene har dog ændret sig og helt fiskeriet ikek længere attraktivt.

De fleste foretrak morgenfiskeriet. Altså skulle man være på vandet og klar ved firetiden!

Fra de "gode" gamle dage

Når det i april og maj bliver varmere og der begynder at komme myg og andre insekter på bilens forrude, er det ved at være tid!

Det starter gerne med et par rekognosceringsture hvor vandtemperaturen måles og hvor kikkerten er en god hjælp når antallet af myg skal vurderes og der skal spejdes efter de første ringende helt...

Ofte mødes jeg med andre "utålmodige" fluefiskere i samme ærinde: Snart går det løs, og de mange pupper, tørfluer og gode ideer som er udviklet siden sidste sæson, skal stå deres prøve.

En værdsat laksefisk

Hverken med hensyn til temperament, fightvilje eller udseende ligner helten, ret meget, sin fætter ørreden. Den familiemæssige tilknytning ses i imidlertid på den fedtfinne laksefiskene er fælles om.

Selv om helten er udbredt på det meste af den nordlige halvkugle, er der stor forskel på den fiskerimæssige udnyttelse.

Masser af dansemyg

Tonsvis af dansemyg

Tange Sø helten er uden tvivl den mest selektive af vores hjemlige fisk. Når årets generation af dansemyg for alvor klækker fra sidst i april, i maj og juni måned, er det kun de rigtige mygge-imitationer, der kan friste de totalt mygge fikserede helt. Der er udfordring for selv den mest kræsne fluefisker!

Nøgleordene for succesrige helt fiskeri er timing, præcision og tålmodighed...

Lignende artikler:

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers