Vejret   Tidevand    Vandtemperatur   Søsætning          

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

danlendenosv

To fluer på forfanget

kyst fluer farver udbyhoj

En af fordelene ved at fiske fra pontonbåd er, at du normelt kan placere dig i en gunstig kasteposition. Ligeledes er det som oftest ikke nødvendigt med distancekast og smalle linebugter.

En hvid Nandu Reje  øverst og en Udbyhøj som nederste flue, kan give overraskende gode resultater!

Når store områder skal affiskes, når ørreden skal findes og lokkes til fluen, er det en god ide at benytte to fluer på forfanget. Det bedste resulatet har jeg opnået med følgende kombinationer:

Øveste flue

Nederste flue

Forfanget 

Der findes flere metoder der kan benyttes når der skal flere fluer på forfanget. Oftest benytter jeg at binde spidsen på men en blodknude og sørge for at "udhænget" på det nederste (det tynde) stykke monofil, efter bindingen af knuden er 10 - 15 cm langt.

Er man ikke helt sikker på dine blodknuder, kan man  benytte en af de nye superstærke tippet ringe.

Fangster

Under en tur til syd sverige oplevede jeg, at de blanke ørreder foretrak den nederste flue - en Udbyhøj . Modsat var nedgængerne mere til en purpurfarvet nandustreamer med en anelse flash. 

Når multerne fouragere i overfladen, har hag haft hel med et setup hvor bagerste flue er en lille Vive Loppen mens en Pinky Pain (HL) har fungeret fint som forreste flue. Dette setup er også deadly når det gælder hornfiskene, der tilsyneladende tiltrækkes af den forreste flue, men bider på den bagerste!  

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Lignende artikler:

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers