Søndag den 3. november 2024.Djursland, Karlby Klint: Skrænten gav læ for den friske vestlige vind og forholdende var perfekte. Henrik Minor Vedel fangede to små ørreder. - jeg mærkede ingen!
En dag underne klinterne, perfekte forhold og få fisk!
Skrænten gav læ for den friske vestlige vind, og forholdene var perfekte til en dag med fiskeri. Solen kiggede periodisk frem mellem skyerne og vandet var, på trods af vinden, rimeligt roligt tæt på stranden. Længere ude vidnede bølgerne os om, at vinden havde taget til.
Henrik Minor Vedel, min trofaste fiskemakker, fik som eneste lidt "rusk i kæppen" – to små ørreder kom på fluen. Desværre kunne jeg ikke prale af samme held; intet nap på min flue!
Klinterne er tidligere havbund
Klinterne, der rejser sig bag os, har en spændende geologisk historie, som gør stedet særligt fascinerende at besøge. Formet gennem millione af år, vidner de om et landskab i konstant forandring, skabt af is, hav og tidens tand. De stejle klinter har givet læ for mange fiskere gennem årene, ligesom de gjorde det for os denne dag.
Vejret var ikke nogen undskyldning for de manglende fisk. Vi havde optimale betingelser, men fiskene holdt sig bare væk. Vi mødte flere lystfiskere langs kysten, og ingen af dem kunne prale af nogen imponerende fangst den dag.
Det blev til mere end tre timers intensivt fiskeri under skrænten, hvor flere fluer blev afprøvet og et stort område gennemsøgt.
"Mong" var som tidligere nævnt dygtig nok til at få to undermålere, som blev nænsomt sat ud igen.
Det er en del af det at være lystfisker – nogle dage er det ikke fangsten, men selskabet og stedet, der gør dagen mindeværdig.
Henrik Minor Vedel fisker på et af revene. I baggrunden ses Karlby Klint.
Selvfølgelig var der også tid til en "opstrammer" og en god kop kaffe.
Havet æder af klinterne, og som det fremgår kan det både være farligt og vanskeligt at være vadefisker under klinten.
Elsker at fiske fra min Anderson Mosqeeto pontonbåd. Specielt skønt at drive over revene og betragte bunden.