Rasmus på forsædet

Torsdag den 21. maj 2020.200521 gudenaa randers gedde

Gedderne var ikke aggressive og i biddet på dagens tur.

Gudenåen ved Randers.

Fik i dag slået den værste fiskefeber ned hos Rasmus Hansen.

Vi søsatte ved Stevnstrup og hilste her på andre, der skulle og prøve lykken på denne dejlige varme og vindstille forårsdag. 

Rasmus indtog som aftalt forsædet i min dobbeltbåd fra Anderson Pontoon og snart fulgte vi den svage strøm ned af denne smukke del af Gudenåen. 

Kunne nyde fuglesangen. Jo, nattergalen var i hopla og det samme var de øvrige mange småfugle. 

Vandet i Gudenåen er "takket" være den invasive og algespisende vandremusling så klart at vi tydelig kan se bunden på mere end to meter vand. 

Kunne også nyde en god klækning af vårfluer, der snart sværmede i et stor antal tæt på overfladen. 

Så et par ørreder (det så sådan ud) der overflade-fouragerede. Også nogle rimter "kikkede" opad. Tror at jeg skal have tørluegrejet med på næste tur.

Gedderne som vi gik efter var ikke særlig agressive og vi skulle fiske langsomt og dybt for at få dem til at interessere sig for vores fluer.... Havde således flere der fulgte vores fluer uden at det blev til et fast forhold. Ligeledes havde vi nogle der tog flue, men dog uden at blive hængende...

 

200521 gudenaa randers

Randers set fra Gudenåen - et super sted at bo som lystfisker! 

200521 gudenaa randers dtu

Radiobøjerne fra DTU der skal tælle hvor mange smolt der når ud af Gudenåen og fjorden - en del af den store undersøgelse om havørreden i Gudenåen. 

200521 gudenaa randers e45

Gudenåen set opstrøm fra underløbet under E45.