Ned af åen

Lørdag den 2. januar 2021.210102 Gudenaa gedde gres

Gedderne var bestemt ikke i nytårs bide humør og jeg havde kun kontakt til tre af de smukke fisk. 

På årets anden dag blev det også til fiskeri og gode oplevelser på Gudenåen

Gudenåen 

Drifttur fra Stevnstrup til Randers

På årets anden dag skulle der også fiskes. Mødtes med Lars Andersen og Henrik Minor Vedel ved Stevnstrup hvor vi startede med kaffe og rundstykker.

Vandet var faldende med god sigtbarhed. Tågen lå tæt over ådalen. 

Mødte som det første odderen, der svømmede opstrøms mens jeg driftede nedstrøm. Inden jeg fik kameraet gjort klart, lagde det sky dyr kursen om og forsvandt snart mellem nogle udhængende grene. 

Grej med minder

Havde medbragt min SAGE 890 GFL fra 1983 og et næsten lige så gamle  BAUER M4 storspolehjul. Stangen var vist en af de første SAGE stænger i Danmark og en gave som min daværende kone havde købt som en gave hos Henrys Fiskegrej i Nærum i forbindelse med en udstilling.  

Stangen der har lagt rygrad til et utal af stærke gedder og ørreder, fungere på trods af sin høje alder stadig på bedste måde. God dyb aktion når det gælder om at kaste de store fluer og den tunge synkeline. Dejligt at opleve at en gammel ven stadig er i god form. 

Mange på og ved åen

Er kommet på Gudenåen i mange år  og mærker tydeligt hvorledes flere og flere benytter sig af den tilgængelige Gudenåpark og det indbydende stisystem der året rundt giver gode oplevelse, frisk luft og god motion. 

Efter CORONA har endnu flere "opdaget" Gudenåparken og på stierne, er der fra morgen til sen aften en tæt trafik af gående og cyklende. Også flere lystfiskere har fundet til åen. Idag mødte vi således 3 joller med hver 3 lystfiskere. På land mødte vi vel også omkring 10 der var ude med snøren. 

210102 Gudenaa dis pontonboat

Hele dagen var det diset og kun i en enkelt kort periode så vi solen. 

210102 Gudenaa SAGE BAUER

Min gamle SAGE monteret med det solide BAUER M4 er klargjort til dagens tur. 

210102 Gudenaa Henrik Lars

Der blev også tid til at vi kunne ønske hinanden et godt Nytår med gode fiskeoplevelser nær og fjernt!