Plus 10 grader i solen!

Mandag den 27. februar 2023.230227 gudenaa kaare

Gudenåen ved Randers: Fiskede på dagens tur i bedste forårsvejr mellem Laksegården og Stevnstrup.

Masser af fugle ingen fisk!

På dagens tur fiskede jeg sammen med Kåre Schmidt Ettrup. Vi søsatte ved Stevnstrup og sejlede med lydløs Torqeedo-kraft stille og roligt op til Laksegården. 

Vejrmæssigt var det en af de luneste februar dage, som jeg har mindes. Valgte da også at lade den kraftige vind/regnjakke forblive i bilen. 

Ingen fiskelykke eller godt at være smolt!

Enten har fiskelykke forladt mig, eller også er det blevet super godt at være ørred-eller laksesmot i Gudenåen. Tror desværre det er det sidste der er tilfældet. Endnu engang kunne vi præsentere vores lækre fluer de mest indbydende steder uden at det blev til kontakt med de gedder, der tidligere var talrige og bidevillige i denne del af Gudenåen. 

Så på turen blot en enkelt gedder der forsigtigt nappede efter fluen. 

Hvad vi ikke så af fisk, så vi til gengæld af fugle... Det blev til store flokke af gæs, musvåger, glente, fiskeørn og min favorit; den lille isfugl En flok på flere hundrede sultne skarv kom også forbi - sikkert fugle der skal jagte i havneområde eller i inderfjorden. Aldrig tidligere har området huset så mange skarv. Snart vender det - der er ved at være spist op og de stakkels fugle må sulte eller finde nye ædepladser. 

230227 gudenaa laksegaarden

Gudenåen nedstrøms Laksegården - bred dyb og ensformig. Blev der udlagt nogle store sten kunne der skabes standpladser og mere liv... Ikke mindst kunne fiskene finde skul for de sulte skarv!

230227 gudenaa kaare fisker

Vi er opstrøms søsætningspladsen ved Stevnstrup - turen nærmer sig sin afslutning. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers