Vejret   Tidevand    Vandtemperatur   Søsætning          

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Natur, nymfe og gammelt grej!

Onsdag den 30. november 2023. 221130 laesten hillasLæsten Bakker: Da dagens tur blev det til nymfefiskeri og en besigtigelse af området hvor Naturfonden ønsker at opstille et læskur til de store græssere i der plejer området. I baggrunden ses Fussing og noget af det område der udgør Natur Nationalparken.

Med nymfe, på gydevandring og en opgave for Fredningsnævnet

En af de gode og spændende opgaver som byrådet i Randers har valgt mig til, er en plads i Fredningsnævnet. I dag skulle vi besigtige et område i Læsten Bakker hvor ejeren, Den Danske Naturfond ønsker at opstille et læskur til de store græssende naturplejere. 

Det blev til en god tur gennem det bakkede område. Af årsager som senere vil fremgå, havde jeg skridtstøvler på - bestemt ikke det optimale for en vandretur. 

Fik besigtiget området hvor læskuret skulle opstilles, En ansøgning som vi med små tilføjelser kunne godkende. 

Danmark i bund når det gælder naturen!

Det er ikke kun fodboldlandsholdet der ikke præstere. Langt værre er det at vores naturområder og biodiversitet internationalt ligger på en bundskraber plads når det gælder vild natur. 

Således er det kun 2,3 procent af arealet i danmark kan leve op til naturkravene som vi forøvrigt har forpligtiget os internationalt til. Målsætnininger er 30 procent. 

Dette sørgelige gælder på land. I vores fjorde og vores hav står det endnu værre til. De sidste tre årtiers politikere har ladet stået til. Naturen, biodiversiten til lands og vands er forarmet!

I øvrigt ved 38 % af danskerne ikke hvad biodiversitet er. Også blandt mange politikere fra diverse partier er den opfattelse at en majs eller rapsmark er natur....

Læs også: Genskab livet i fjorden! 

Med nymfe og gammelt grej!

Benyttede også dagen til at besøge min lille sø. Medbragte en Garry Loomis stang af ældre dato og det smukke Marryat hjul - godt grej at lufte på en mild vinterdag. 

Bandt en kobber/fasanhale nymfe på forfanget og fiskede med langsom indtagning.

Et par ørreder der var tæt på at tømme det lille fluehjul for line måtte en tur i nettet for et hurtigt foto og efterfølgende genudsætning.

I bækken kunne jeg nyde synet af flere friske gydebanker og et par legesyge ørreder. 

221130 small stream

Det er sådan det burde være: Besøgte sammen med et par gydende ørreder også den lille uregulerede bæk.

 221130 regnbue

Let farvet, i god form og super stærk.

221130 browntrout

Et par bækørreder kunne ikke modstå nymfen.

221130 henrik leth

Sidste dag i november var mild og uden ret mege vind.

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers