danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Storørred, bæver og aftentur

Torsdag den 21. juli 2022.220721 rena raft

Rena Elven: Hele familien plus guiden kunne nyde aftenturen i den store guidebåd. Fra venstre Rasmus, Anne-Marie og Torben Hansen.

Ørred på ørred og go' dag til bæveren

Startede dagen med en drifttur fra Holmen til Leopardbroen. En lidt kortere tur end den vanlige. Torben Hansen indtog forsædet.

Tropevarmen havde også nået vores del af norge, og vi valgte at lade vores waders blive hjemme til fordel for at køle vores fødder i elven.

Få insekter på overfladen

Kunne med det samme konstatere, at der ikke var mange ringende fisk og heller ikke insekter på overfladen. Vi valgte derfor at fiske "blindt" med en tørflue som blev placeret over de mulige standpladser. 

Arme og ben var smurt godt ind i solcreme og Torben fik gang på gang placeret sin flue så den drev ned over de gode pladser. På turen så vi flere, også store ørreder, som ikke i dag var til vores fluer. Ørrederne valgte typisk at søge ud mod det dybere vand da de så os, og måske følte at vi ikke havde reelle hensigter. 

Ørred i bagvandet

Torben fik placeret sin majflueimitiation i et bagvand der normalt holder en god ørred. Jeg fulgte som altid fluen som meget diskret og pludseligt forsvandt. 

Jeg fik vist råbt "stram op" og det gjorde Torben i samme øjeblik. En ørred havde taget fluen... 

Den er vist ikke så stor, lød det fra Torben.

Jeg havde travlt med at styre min guidebåd, som skulle holdes fri af nogle sten. Kunne dog se, at det var en storørred på plus 60 centimeter som Torben kæmpede med. Torben kunne nu, også både se og mærke at det var en stor og stærk fisk han var kommet i infight med. Med storørreden gik det vel 50 meter nedstrøms i det turbolent vand. Jeg prøvede at få båden ind i roligt vand så vi kunne få lidt kontrol over situationen. 

"Den er vist større end du tror", sagde jeg og Torben, der nu også havde set ørreden, gav mig ret.

Inde i i det rolige vand var der pludselig ikke så meget kampkraft i ørreden. Det viste sig, at fluen oprindeligt var taget af en ørred på omkring 25 centimeter. Efter krogningen har den lille ørred så været et fristende måltid for den store ørred, som vi begge så. På siden af den lille ørred så vi tydelige bidmærker, ligesom den også blødte en anelse. Storørreden havde først sluppet sit bytte efter vi var sejlet ind i det rolige vand. 

Aftentur med bæver og vejrskifte

Vi kom retur til Fiskecampen samtidig med afslutningen af dagen Tour etape. Anne-Marie havde lavet mad og vi aftalte en aftentur i John Bond's store gummibåd som fint kan rumme fire personer. 

Da vi søsatte ved Strømstad satte jeg ankeret mens vi ledte efter nogle ørreder og stallinger der kunne fristes. Tropevarmen havde tydleigvis lagt en dæmper på de forskellige insekter og fisk. Satsede på godt fiskeri efter solnedgang. Pludseligt og uvarslet begyndte det at blæse fra nord, snart med vindstød af kuling styrke. Det varme sommervejr blev på få minutter fortrængt af kølig vind fra nord og vores varme trøjer måtte findes frem. 

Søgte læ bag et sving. Her havde vi den store oplevelse, at kunne følge en bæver der krydsede rundt i elven. 

Var hjemme ved midnat og godt træt sagde jeg nej til en go' nat øl på campen.

220721 rena torben stalling

Fandt et område med stallinger der steg til overfladen....

220721 rena torben hansen

Torben Hansen med en ørred fanget på formiddagens tur.

220721 rena anne marie

Anne-Marie Hansen måtte naturligvis prøve at styre den store guidebåd der fint rummer fire personer.

220721 rena torben raudstream

Torben Hansen nyder den endnu smukke sommeraften. Kort tid efter satte det ind med en kølig nordlig vind.

Du kan læse om flere fisketure i bl.a. Rena her: https://brakvand.com/fisk-fangst/norge

1000_200_danica.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers