danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Tirsdag den 12. juli. Vi drifter fra Hængebroen til Lejren. 
110712_HL_fight_orred 
Jeg fisker min tørflue i en strømrende tæt under land. Ser en ørred stige, åbne munden og tage fluen... fester begynder!

Efter en rolig aften med god mad og en enkelt whisky, og en mygge ryger dampende inde i  teltet, var det en fornøjelsen at indtage madressen.

 

Ikke for at gentage mig selv, men igen i nat kom der vand. Og desværre bragte natten ikke lavere vandstand i Rena, tværtimod!

 

Efter en breifing i forbindelse med morgenmaden beslutter vi igen i dag den lange drifttur fra Hængebroen til lejren. Det skulle vise sig at være et rigtigt godt valg!

 

Fisken som jeg forgårs så i overfladen to gange fik i dag præsenteret fluen, og den tog! Det var en ca. 45 cm. gyldenrød ørred, der viste sin styrke med et par hidsige udløb. Lige da jeg skulle til at nette skønheden slap krogen, men pyt ørreden skulle jo alligevel genudsættes!

Storfisk! 

Vinden var frisk, nordlig og kold - ikke det optimale når det gælder tørfluefiskeri. Valgte alligevel at lægge mig i lurepostion med håbet om at de store stallinger jeg forleden så, ville vise sig igen idag. Det gjorde de ikke!

 

Fortsatte fiskeriet langs vestsiden af elven opstrøms Steinvig broen, et område der ikke ser specielt spændende ud, men hvor jeg tidligere år har set et par store fisk. Det skulle vi sig at være en rigtig god beslutning!

 

Havde monteret en gingerfarvet døgnflue imitiation med en lys polyvinge som jeg præsenterede i en strømrende tæt under land.  I det klare vand kunne jeg se ørreden stige, munden åbne sig og fluen  blive inhaleret. I næste øjeblik tog ørreden et tyve meter langt udløb ud mod midten af elven.

 

Da ørreden nogle minutter efter lå i nettet og Lars var ilet til for at fotografere, var mit humør naturligvis helt i top!
110712_HL_net_orred
Ørreden landet sikkert i min net. Netposen er af gummi for at skade mindst muligt og for at undgå smittespredning!
110712_HL_present_orred
Dejligt at opleve fisk i naturlige omgivelser, og selvfølgelig er jeg glad! 
110712_HL_release_orred
Vi genudsætter alle fisk hvilken sikkert passer ørreden udemærket!
110712_HL_flue_orred 

En god tørflue. Polyvingen gør det let at følge fluen, ligesom den giver et godt billede af mad til ørreden og stallingen!

Storfisk til Lars 

Efter frokosten som blev afholdt i engen neden for Deset, lige over for den bare skrænten med de mange digesvaler, var det Lars der "gav lyd"... Denne gang var det en guddommelig skønhed som havde taget en streaking caddis, et par hundrede meter længere opstrøms. Nu var det mig der måtte betjene kameraet med den ene hånd, mens den anden kunne holde fast i en gren så jeg ikke drev i den stærke strøm.

 

Fangede på dagens tur 6 ørreder, alle på en højtflydende flue fisket blindt over mulige standpladser. 

110712_Lars_orred_stor
Lars med ørred der tog tørfluen i et område med bevoksning helt ned til elvkanten og masser af strøm og store sten.

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch

190613 slovenien river

Drømme -og fiskerejse? Min ven Mogens Wagner Cuber bor og har gode kontakter i Slovenien.

Læs mere! 

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo