danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Med stimulator og slørvinge!

Lørdag den 31. juli 2022.220730 rena stimulator

Rena elven: Valgte i dag primært at fiske i midten af elven. Benyttede bl.a. en af de smukkke stimulator fluer som Dennis Jensen sendte mig.

De vil gerne op til "det store måltid"

Startede med at en god ørred som jeg viste tod i en strømrende næste ubemærkede inhalerede min CDC slørvinge imitiation. Jeg strammede op og kunne på de "brede" og solide rusk mærke at der både var vægt og kræfter i ørreden. Desværre afbrød ørreden forbindelsen efter ca. 10 sekunder. 

Skiftede fluen ud med en af de smukke stimulator fluer som danske Dennis Jensen var så venlig at sende mig efter guideturen i 2021.

Også denne højtflydende flue tiltrækker ørreder og stallinger. 

Snart blev den første stalling landet og genudsat. 

Havde jævnligt fisk der viste fluen interesse. Men det gode ved de store fluer er bl.a. at de mindre fisk sjælden bliver kroget. De prøver nok at inhalere fluen, men det lykkes sjældent. 

Oplevede Marius kroge en god ørred som spændte stang og forfang til det yderste. Deværre blev denne ørred heller ikke på fluen.

Som nævnt valgte jeg i dag primært at fiske midt i elven. Plejer at fiske kanterne, men med den lavere vandstand og mindre vandpres har ørreder og stallingerne indtaget en større del af den næringsrige elv. 

Sluttede lidt over midnat og sluttede med snak og en whisky i min et-værelses....

220730 rena marius boat

Marius Øien klar til at søsætte båden ved Strømstad.

220730 rena trout

Facineret over hvordan ørrederne gang på gang kan inhalere den store slørvinge imitiation eller stimulator næste ubemærket. Det gælder om konstant at have sit blik på fluen!

220730 rena marius on river

Marius Øia drifter langs den modsatte side af elven. Den orange båd er let at se, langt lettere end det er at de de fiskere, der gemmer sig i vegetationen mens de venter på fisk. 

220730 rena stoneflye cdc

Imprægneret med "High A Dry" holder min store slørvinge imitiation sig flydende rigtigt længe. Rent faktisk er det kun længere varende fight med en ørred eller stalling der nødvendiggør en tørring og en ny imprægnering.

220730 rena grayling

Især stallingerne var i peioder aktive med at søge insektføde på overfladen.

220730 rena sunset

De magiske timer efter solnedgangen. Dagen er tydeligvis blevet kortere!

220730 rena nat misquito

Solen er forlængst gået nedog det er faktisk lidt overskyet. Min Anderson Mosquito har endnu engang bragt mig sikkert ned af elven og sikret mig gode oplevelser. Foto taget med min Iphone med langsom eksponering - imponeret.

Du kan læse om flere fisketure i bl.a. Rena her: https://brakvand.com/fisk-fangst/norge

1000_200_mariager_spring.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers