Masser af vind - få fisk!

Fredag den 28. juni 2024.240628 rena bil boatRena: Dagen startede med regn, men dog ikke mere end vil kunne prøvekaste splitcane stænger som den danske stangbygger klub havde medbragt. Fisketuren senere på dagen var igen udfordret af vinden. 

Vind, regn, fiskeri og klimaforandringer?

Dagen startede med regn, men heldigvis ikke så meget, at vi ikke kunne prøve de smukke splitcane stænger, som den danske stangbygger klub havde medbragt. Det var en spændende oplevelse at kaste med disse stænger og mærke forskellene i kasteoplevelsen afhængigt af taperingen. Hver stang havde sin egen karakter, og det var fascinerende at mærke, hvordan små ændringer kunne påvirke kastet så meget.

Over middagstid var det tid til at tage ud og fiske  Igen fiskede vi fra vores pontonbåde sammen med John og Jonas Furland.

Den kraftige vind drillede os dog hele dagen. Vinden hæmmer ikke kun fiskens aktivitet på overfladen, men gør også linekontrollen vanskeligere. Alligevel lykkedes det mig at fange og genudsætte en mindre ørred og en lidt større helt ved hjælp på  nymfe fiskes tæt på bunden.

Efter fiskeriet stod menuen på en ordentlig gang knogler (revselsben), som Jonas havde tilberedt til perfektion. Det var en sand fornøjelse at slutte dagen af med sådan et måltid i godt selskab.

Mens jeg sad og nød maden, kunne jeg ikke lade være med at tænke på vejret. Er det mon klimaforandringerne, der også heroppe giver os mere blæst? Det er i hvert fald noget, der er værd at overveje. Bare en tanke.

Alt i alt var det en dag fuld af oplevelser, både gode og udfordrende. Naturen og vejret mindede os om, at vi aldrig helt kan forudsige, hvad der vil ske, men det er måske også en del af charmen ved at fiske.

240628 rena cane

Hans Van Klinken trodsede regnen og vi fik vi prøvekastet den danske stangbygger klubs  fine cane stænger. 

240628 rena grej

Medbringer både et tørflue og et nymfe set-up. Du kan læse mere om mit fiskeri fra pontonbåden her: https://pontoon.brakvand.com/da/affiskning/38-torfluefiskeri eller https://pontoon.brakvand.com/da/affiskning/37-nymfefiskeri

240628 rena vindy

En fin fiskeplads med et normalt blankt vandspejl.

240628 rena water

Mens jeg venter på at en ørred eller stalling skal vise sig, går meget af tiden med iagtage vandet og omgivelserne.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 130 - DK-8920 Randers