Flashflue

Flash guld slut

Gedderne elsker flashfluer og der er masser af muligheder for at eksperimere med forskellige farver og flashkvaliteter. 

Lidt, eller i nogle tilfælde meget flash, kan gøre underværker!

Så mit bud på et par letbundne og velfangende geddefluer for både den øvede og den nystartede fluebinder er en flashflue.

Udover at være medgørlige i fluestikket er fluerne lette at kaste, holdbare og ikke mindst uimodståelige for gedderne... 

Bindeopskrift:

Krog: TMC 8089, Pardridge AD SWIE eller Partridge Predator

Flash guld hale

Halen er bundet på og der skal nu laves en lykke til spinning af det bagerste flash hackle.

Bindetråd: Eksempelvis G.S.P. For at modvirke at fluen bliver "løs" og for at øge holdbarheden, påføres der en smule 10-sekunders lim på krogskaftet inden bindetråden hæftes. 

Hale: Flashen trækkes så enderne forskuppes - giver en god finish! Bindes efterfølgende så lidt mere end 1/3 del peger bagud som halefibre. Bindetråden tørnes 12-14 gange over flashen, der peger op mod krogskaftet. Flashen der vender fremad vendes nu så den peger bagud. Fæstes med bindetråden og påføres slutteligt en smule 10-sekunderslim eller lak. 

Flash guld hale hackle

Bagerste del af fluen er færdig og der afsluttes med lakering inden forreste del af fluen påbegyndes.

Benytter du en filtrende flash, kan du påføre lidt klar silikone på den forreste del af haleflashen. 

Kropsflash: Flash i samme farve som halen spundet  i en dubbinglykke. Flashhacklet behøver kun at dække bagerste del af krogskaftet. (For at styre flashen i dubbingløkken kan der med fordel anvendes lidt voks)

Frontflash: Krogskaftet påføres lidt 10-sekunders lim (holdbarheden). Bindetråden hæftes efterfølgende lige bag krogøjet og tørnes tæt 1/3 del ned mod krogbøjningen. 

Flash guld hale hackle loop front

Klar til forreste del af fluen. Den blanke del af krogen vil du blive glad for når krogen skal løsnes for geddemunden. Her kan tangen få fat uden at du ødelægger fluen!

Hoved: Bindetråden, der lakeres grundigt (belast evt. med Lead Eyes eller et kuglehoved eller to.)

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers