Mere eller mindre vellykkede eksperiment fluer...
Eksperimenter der fanger!
Har altid eksperimenteret med materialer og bindestil der kan give bevægelige og livfulde fluer. I det følgende kan du se nogle af (de lidt mere vellykkede) eksperimenter.
Svirvel Fly
Fluens hoved bindes på en "hægte-svirvel" som kan fås i forskellige størrelser.
Der er plads til både lidt flash og lidt dubbing fibre. Hovedet er de nye færdigstøbte fra ProFlyTyer, som fås i flere størrelser og farver. Hoved og øjnene er monteret i en dråbe ZAP-A-GAP.
Hovedet hægtes på fluen. Der er selvfølgelig rig mulighed for at eksperimenterer med materialer og farver!
Svirvelfluen frister selv den mest kræsne Naphans. Kan selvfølgelig beslastes yderligere!
I strømvand fiskes fluen på synkeline. I stille eller mere roligt vand kan der med fordel anvendes en flydeline; når der trækkes line ind stiger fluen - i pausen dykker fluen fristende med hovedet nedad.
Head Fly
Fristelser til Naphans! Efter min opfattelse skal geddefluer være bundet så de er lette at kaste, de skal være synlige og fyldige og i et rimeligt omfang skulle kunne tåle nærkontakten med Naphans skarpe tandsæt - de må også gerne være rimeligt lette at binde.
Har i løbet at sensommeren eksperimenteret med de de nye hoveder fra Pro Flytyer, der som det ses sætter sit markante præg på fluerne!
Todelt!
Udover hovederne med de store øjne, afviger fluerne ved at den forreste del af fluen er bundet på et stykke seperat stykke krogwire som er loopet på direkte på den ordinære krog, eller er monteret ved hjælp af en springring.
Der er rige muligheder for at blande materialer og farver. Fælles for fluerne er, at det er bundet på en to-delt krog og at de er monteret med et af de nye hoveder fra Pro Flytyer.
Forbereder fluen ved at klippe krogbøjningen af en langskaftet krog. Efterfølgende udglødes wiren så den kan bukkes uden at knække!
Starter med at binde den bagerste del af fluen. Lader her en del af krogskaftet være frit (godt at tage fat i når fluen skal udtages af gedden). Krogene loopes nu sammen og jeg binder den forreste del af fluen.
Monster Pike
En af ulemper er, eller var, at rørfluerne ikke kan udskiftes uden man skal igang med at binde knuder. Og bare det at få det kraftige stålforfang gennem røret, og med iskolde hænder få bundet kroget fast med en god knude kan være en udfordring!
Den færdige Monster Pike. Hovedet kan også være en stål eller plastickrave. Konstruktionen betyder, at du let kan udskifte også den bagerste del af fluen, samt at du får en lang og stor flue med masser af liv!
Færdige rør
Der er mange fordele og få ulemper ved at binde og fiske store geddefluer på rør. Her er en mulig løsning.
Løsdelene til en Monster Pike flue. Udover rørsystemet fra ProFly, er der benyttet wire, en svirvel og en svirvelhægte!
Løsdelene samlet. {jcomments on}