Bomstærke sommergæster!

Søndag den 24. juli 2016. 

160724 djurland makrel

Aftenen bød på makreller og en overdådig gang natmad!

Djursland, Stensgårde.

Makrellen er uden tvivl den fisk, der gram for gram levere mest muskelkraft under fighten. Lige efter hugget kan man godt være i tvivl, men når makrellen opdager at der trækkes i den, gi'r den alt hvad den har i sig, for at trække den modsatte vej. 

Aftenen bød ikke på de store stimer makreller og jagt tæt på overfladen. Derimod kunne vi fiske til strejferne, der også gerne er de største. Under land var der tilgengæld mange stimer tobiser og også jagende marsvin.

Fangede fem fine hurtigsvømmere på X-streamer og Clouser Deep Minnow.

Sluttede aftenen med et overdådigt måltid, steaks, pølser og ikke mindst malrel. Sammen med Torben Østergaard-Andersen går man ikke ned på proviant. 

Nattesøvnen foregik tørt og godt bag i bilen.

Lost and found

Vi var oppe 03.30 og fik hurtigt kaffe og kom i bådene. Roede langs kysten og under klinterne i håb om at finde nogle jagende fisk, gerne ørreder eller multer. Vandet var klart, der var ikke megen strøm og overfladen blank som var der nyis. Fisk så vi desværre ikke meget til. Blot en enkelt fjæsing og en enkelt springende mindre ørred blev det til. Makrellerne og tobiserne var også forsvundet, og i et makrelgarn godt hundrede meter fra kysten kunne jeg ikke se en eneste makrel. 

Sejlede ind til morgenmad lidt i ni. Nu var det også blevet så varmt, at man må have masochistiske tilbøjligheder for at gå i waders. 

Da jeg skulle pakke min sovepose, kunne jeg mærke noget fremmede.... Og jo, min elskede Jerry Garcia kasket som forvandt under fluedagene i Skjern, gemte sig her - et dejligt gensyn!