Træf: Dag to og tre!

Søndag den 8. september 2019.190908 kajakdk fight

En makrel har taget fluen uden for Fulgsø Klinten og det gælder nu om at få den i nettet.

Djursland. 

Godt initiativ

Der var god opbakning til flydetræffet der blev afholdt i de smukkeste omgivelser på Mols, med Sølystgaard Camping som base.

Ud over fiskeriet, blev der i løbet af weekenden udvekslet erfaringer om grej, kajakker og pontonbåde. Udstyr var der vist ikke af nogle af deltagerne der manglede noget af... Motorer, svømmefødder, navigation, dybdemålere og ikke mindst transporten af kajakker og pontonbåde blev behandlet og vendt seriøst blandt deltagerne. 

Hvor er torskene? 

Er kommet i området gennem flere årtier og husker tilbage på mange gode ture i 80'erne og 90'erne, hvor vi under klinten kunne fange rigtigt flotte kysttorsk direkte fra stranden. Vi fiskede om aftenen og om morgenen hvor vi viste at torsk og sej om tæt på land. Senere også frs flydering og pontonbåd. Det gav altid fisk! 

På weekendens tur forsøgte jeg efter bedste evne at finde lidt torsk og sej. Fiskede både aften og morgen og på vanddybder ned til 11 meter uden at mærke det mindste. Også nogle af de øvrige deltage der havde spinnestænger med forsøgte sig uden held. Konklussionen må vare at de kystnære torsk i denne del af Kattegat er væk, eller rettere opfisket. 

Makreller og multer.

Lidt bedre gik det med makrellerne. Specielt søndag morgen og formiddag var vi velsignet af nogle store stimer "hurtigsvømmere". Men modsat hvad jeg normalt oplever med makrellerne, var de ikke specielt glade for at tage min store streamer. Lørdag blev det en, og søndag til to makreller. 

Opløftede var det også at støde på en lille stime multer der tydeligvis fouragerede helt tæt på stranden. Havde selvfølgelig ikke medbragt min fluer og min flydeline. Det er årevis, jeg sidst har set multer der var værd at fiske efter.... På morgenens tur fisk jeg da også skræmt de sky fisk der ikke havde lyst til min lille streamer. 

Udover makrellerne blev til tre ørreder i nettet. Alle genudsat.

Også træf i 2020

Det blev besluttet at der også holdes træf på samme lokalitet i 2020.

190908 kajakdk boats

Fristende at komme ud i båden og jage ørred og makreller.

190908 kajakdk boats beach

Der var det meste af tiden pontonbåde og kajakker på vandet.... Ville egentlig gerne have haft et gruppe billede med alle de herlige fartøjer. 

190908 kajakdk sunrise

Henrik Minor Vedel fforsøger sig på lidt dybere vand. 

190908 kajakdk grill

Selvfølgelig skal der gang i grill og historier når kajak og pontonbådsentusiaster mødes over en weekend. 

190908 kajakdk one kajak

Fantastisk at være på vandet før solopgang.190908 kajakdk two kajak 

Gode vind og vejrforhold både lørdag og søndag.