danlendenosv
1000_200_driftboat_guide.jpg

På tur i Aarhusbugten

Tirsdag den 23. marts 2021.210324 Aarhusbugten ruinen

Vandet omkring Slotsruinen er relativt lavt og indbydende. Perfekt når det skal affiskes fra pontonbåden. 

Djursland, Aarhusbugten 

Østjylland - et stort potentiale

Med Randers, Syddjurs, Nordjurs og Randers Kommuner og rigtigt mange kilometer vandløb og tilgængeligt fiskevad, ikke mindst langs kysten og i fjorden er der basis for at genskabe et attraktivt lystfiskeri efter den eftertragtede ørred. 

Brugte kommunerne bare en enkelt krone pr borger til at ophjælpe bestanden, gerne i samarbejde med de lokale foreninger, ville der i løbet af få år kunne skabes et attraktivt fiskeri, der uden andre investeringer ville tiltrække lystfiskere fra nær og fjern. 

I kommunerne bruges der to og trecifrede millionbeløb på diverse idrætsaktiviteter, men specielt her i Coronatiden, er det er blevet tydeligt for enhver, at det er oplevelserne i naturen der trækker. I tusindevis drager borgerne ud i naturen og rigtigt mange har også valgt fiskestangen som følgesvend. 

Fra mine venner i grejbranchen ved jeg at salget af grej er øget og at rigtigt mange af nye, både mænd og kvinder har sluttet sig til korpset af stangsvingere. 

For to år siden, inden Corona ville vi på en hverdgastur som i dag have mødt en, højst to andre lystfiskere. Idag mødte vi mellem 15 og 20. 

Hvad skal det til ? 

Ud over de nævnte småpenge skal arbejdet med at genskabe forholdene i de forsømte vandløb hvoraf kun få i hele området lever op til målsætninger om god kvalitet. Det er en kommunal kerneopgave. Se evt. ørredkortet

Derudover skal vi, gerne i samarbejde med foreningerne producere ørred avlet på de enkelte vandsystemers ørredbestande. Det er noget der i dag foregår, men blot skal opskaleres i takt med at der tilføres midler.

Tænker at nogle af pengene kan hentes fra markedsføringskontoerne da et godt fiskeri markedsføre sig selv!

Udsætningerne skal være "kloge" og de udsatte ørreder skal ikke ende hurtigts muligt i de sultne skrarv maver. 

På Fyn har man i mange år arbejdet usætninger og med at øge ørredbestanden til gavn for lokale og tilrejsende. 

Inden dette arbejde gik i gang var Fyn så godt som ørredfrit. I dag er det nok noget af det bedste fiskevand i DK. Så ja.... Det giver god mening at lære af fynboerne. 

Læs også Fiskepleje på afveje af Steen Ulnits

Dagens tur 

På rundturen ledte vi forgæves efter fouragerende ørreder og vi kikkede efter børsteorm. Så heller ikke andre lystfiskere have held....

210324 Aarhusbugten forrest sailing

Omgivelserne betyder meget for en god fisketur og selvfæølgelig vil viogså gerne se lidt fisk.

210324 Aarhusbugten boats

Tid til pause og reflektioneri et smukt og bynært område. Bemærk Studstrupværket og Aarhus i baggrunden. 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles