I Bugten uden held

Søndag den 17. september 2023. 230917 strudstrup fluerAarhusbugten: På Makrel og Bonito jagt sammen med Henrik Minor Vedel. Lige som mange andre, ville vi prøve om vi kunne finde nogle af de bomstærke sommergæster.

Med streamer på dybt vand!

Fiskede med synkeline, et kraftigt forfang og store streamere i området mellem Vosnæs og Studstrup.

Vi var ikke alene. Flere joller med lystfiskere var på vandet, og i kølevandskanalen og langs stenmolen stod der også en del lystfiskere med både fluestang og spinnegrej. 

Både makrel og bonito er stimefisk som elsker varmt vand. De svømmende sommergæster er konstant på farten og jagter bl.a. brisling, småsild og tobiser 

Ud over at fiske i området hvor det varme kølevand fra værket blander sig med det køligere vand i bugten, forsøgte vi os i området nord for værket. 

Vi så ingen af de mange lystfiskere fange noget, og vi måtte da også tage i land og pakke sammen uden en eneste fisk havde vist interesse for vores ellers smukke velbundne fluer. 

230917 strudstrup skib

Der aflæsses brændsel måske fra sydamrika. Er det klimavenligt? Er det bæredygtigt?

230917 strudstrup seagrass

Alegræs og alger spiller en afgørende rolle i havmiljøet og økosystemet. De er vigtige komponenter i det marine økosystem og bidrager til at opretholde en sund og balanceret havmiljø. På dagens tur kunne vi kontatere at alger omfagner og "kvæler" resterne af de tidligere store ålegræs bede. Bundlevende fisk er der ikke mange tilbage af i bugten. 

230917 strudstrup powerstation

Kraftværket benytter havvand fra Aarhus Bugten som kølevand. Havvandet pumpes ind i kraftværket og bruges til at køle de varme processer i anlægget. Efter at have absorberet varmen returneres vandet til havet. Varmvandsfisk som fx Bonito tiltrækkes i sensommeren til området. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers