Smuk efterårsdag på søen

Søndag den 29. september 2024.240929 glenstrup geddeGlenstrup Sø: Dejlig dag at besøge søen hvor jeg gennem årene har tilbragt så mange gode timer. Spændt på hvordan sigtbarheden var og om det var til at finde nogle gedder.

Gensynsglæde...

I dag var en af de klare og solrige efterårsdage, der bare inviterede til en tur i naturen. Jeg besluttede mig for at besøge den sø, hvor jeg gennem årene har tilbragt utallige timer. Siden 1976, hvor jeg flyttede fra Københavnsområdet til Randers, har jeg haft mange gode stunder her, og forventningerne til dagens fisketur var som altid høje.

Jeg var især spændt på, hvordan sigtbarheden i vandet ville være, og om jeg kunne være heldig at finde nogle gedder. Sidste år på denne tid var søen plaget af alger, men i år var det markant bedre. Det ser ud til, at forureningen fra Gettrup Bæk, som vi observerede forrige vinter, endelig er blevet stoppet, og at det har haft en positiv effekt på vandkvaliteten.

Jeg fiskede i vestenden af søen og blev glædeligt overrasket over at kunne se bunden på flere meters dybde.

Gedderne var dog lidt forsigtige i dag, og jeg måtte skifte flue et par gange for at få deres opmærksomhed. Til trods for deres kræsenhed fik jeg alligevel lidt bid, hvilket altid er en fornøjelse.

Der var ikke mange andre ude i dag. Jeg mødte kun én anden fisker, som pakkede sammen og tog hjem lige før mig.

På vej tilbage holdt jeg ind ved Holmgårde, hvor den venlige lodejer igen i år havde sat et par kasser æbler ud til fri afbenyttelse. Det er så hyggeligt med denne årlige tradition, og tanken om æblegrød – og snart æblekage – gjorde min tur endnu bedre.

Alt i alt var det en dejlig dag ved søen. Klar luft, solskin, og en fornemmelse af ro, som kun efteråret kan give.

Der er alger i vandet, men dog ikke flere end at der liv i bundvegetationen. 

240929 glenstrup henrik leth

Valgte igen i dag at lade motoren blive hjemme til fordel for årer og svømmefødder.

240929 glenstrup lake

Søen set fra vest mod øst.

240929 glenstrup lfluer

Dagens fluer... Fiskede i øvrigt med en langsomt synkende line.

240929 glenstrup bakke

Ønsker du at prøve fiskelykken i Glenstrup Sø er et medlemsskab af Hobro Sportsfiskerforening det rigtige valg. Forneingen har finde alu-både som kan benyttes. 

Hobro Sportsfiskerforening

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 130 - DK-8920 Randers