Selv om om solen stod lavt over den skyfri himmel og den østlige, iskold vind bed, var vi alligevel en del der havde vovet os ud på den isdækkede Glenstrup Sø.
I anledning af vinteren var der lynhurtigt indkaldt til en Bombay tur på Glenstrup. Alle fangede aborrer, men for de fleste af os kneb det gevaldigt med størrelse. For mit eget vedkommende omkring 25 aborrer, der måtte en tur op gennem hullet og "hilse på". Desværre var det kun nogle få have en størrelse der berettigede til filettering og pandestegning. Andre var mere dygtige eller heldige og vi så flere flotte tværstribede på omrking kiloet.
Jet Boilerne var medbragt og der blev nydt varme pølser omkring hullet.
Der var ikke behov for isterninger.
Jens Pilgaard, indehaveren af Fugl & Fjer og min trofaste leverandør af Nandu Fjer, havde også fundet vintertøjet frem.
Varieret istykkelse
Vi bemærkede med det samme, at der var stor forskel på istykkelsen alt efter hvor meget sne der lå oven på isen. På lokaliteter med en større mængde sne, var der kun mellem 8 og 10 centimeter is. På områder med lidt sne målte jeg derimod op til 15 cm is.
Aborrerne samlet
Det var ligeledes tydeligt, at aborrerne var samlet. Således kunne der stor forskel på antallet af bid mellem to huller med blot få meters mellemrum. Fandt i dag de fleste aborrer på mellem 12 og 14 meter vand. Der blev fisket lige over bunden. Dagens største aborrer var kilofisk. Et par gutter der forsøgte sig efter gedder med en død skalle havde ingen held.
Isboret skal være skarpt
Flere af dagens fiskere opleverede at deres isbor ikke bed i isen. Husk at skæret skal være skarp! Er skærene skruet fast, er det også en god ide at efterspænde dem! Med dagens relative tynde is, var det ikke den store opgave at få hul. Men når isen bliver tykkere, vil et godt skarpt isbor overgå alt andet.
Læs også beretningen på bombayfly.dk
{jcomments on}