Vil gerne ha' fat i hende der bider!


Glenstrup Sø 
120520_glenstrup_soe 
Jan Steffensen, Lars Kristiansen og Peter Albertsen var klar fra morgenstunden!

Da jeg ankom lidt i syv var resten af holdet stort set fiskeklare så jeg fik hurtigt grej og båd gjort klar!

Så med det samme, at søvandet var spritklart og at der var en del døgnfluer på overflade. Desværre var det kun få fisk vi så tage for sig af retterne, men skidt: I dag var det gedderne der skulle udfordres i den store og dybe sø!

Startede fiskeriet i østenden og fiskede strækningen op til mergelgraven. Her var der kun et par enkelte gedder der viste sporatisk interesse for vores fluer! 

Krydsede over søen for at fiske nordsiden, forbi Gettrup Odde og hen mod Geddesletten ud for den Røde Lade. 

Havde med det samme et hug her. Peter var dog den første der havde fast gedde. Lidt overraskende på en strækningen hvor fluen blev fisket over ca 4 meter vand. (Sjældent jeg fisker over så dybt vand).

Lidt senere var det igen min tur.... Bemærkede, at alle gedder var hanner i mindre størrelse, som uden undtagelse var fulde af bidsår efter legen! Blev hurtigt enige om, at vi i dag MEGET gerne ville ha' fat i hende der bider! 

"Big Mama" var dog ikke til vores fluer, som blev fiskes over en halv til 5-6 meter vand. Ikke overraskende var fluer i diskrete mørke farver, blå eller sort flash, de mest givende. 

Har ikke helt styr på hvor mange gedder de øvrige fra dagens hold havde fat i. Havde dog selv syv inde at vende samt kontakt til flere der steg til fluen uden at blive hængende. 

Hjemturen på godt tre kilometer foregik i modvind og varme der foralvor fik testet vores åndbare beklædning! 

I alt omkring 7 kilometers sejllads og 7 gedder - altså én pr. kilometer. Igen skulle der arbejdes for sagen! 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers