danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

En stemme på Naphans

Lørdag den 1. juni 2019. 190601 tange leif gedde

Den flerdobbelte danmarksmester i kast med en -og tohånds fluestang, Leif Christensen er godt tilfreds efter landingen af denne smukke gedde.

Gudenåen/ Tange Sø

Dagens tur foregik i den opstemmede del af Gudenåen. Vi søsatte ved Kgs. Bro for at kunne drive med strømmen nedstrøms mod Ans. 

Lagde ud med at have et par seriøse tilbud, men gedderne blev ikke hængende på fluen, der på grund af den massive mængde grøde skulle fiskes højt og på kort line. 

På trods af, at vi kun er nået til den allerførste sommerdag står grøden højt. Masser af næringsstoffer fra landbruget og forårets lys giver de bundfast vandplanter optimale vækst muligheder.

I stedet for at fjerne "proppen", Tangeværket og lade Gudenåen løbe frit med et fald på mere end ti meter, ønsker kommunen og flere søglade politikere at bruge ekstra skattemillioner til ekstraordinær grødeskæring - penge der kunne være brugt meget bedre på eksempelvis børn og ældre...

Vil håbe at valget på onsdag giver et grønt flertal som vil lade vores nationale vandløb, Gudenåen leve op til Vandrammedirketivets intension om at vandmiljøet skal leve op til "en god økologisk tilstand". Bor du i østjylland, skal jeg anbefale at du bruger til kryds på Malte Larsen (Soc). Læs: Malte vil naturen!

Vinden friskede op, og på turen gennem søen skulle der bruges mange padlemuskler og til armmusker. Gedder blev det osse til til os alle tre. 190601 tange aakander

Klart vand med masser af næringsstoffer giver vandplanterne gode vækstbetingelser i den opstemmede Gudenå.190601 tange beer

Dagens bedste "fangst" lå og svulpede i vandkandten da vi skulle spise frokost.190601 tange steen gedde

Steen Thostrup Hagqvist "hilser" på en af dagens gedder.190601 tange henri gedde

Gedderne var mest i biddet før frokost.190601 tange trees

Gudenåen nedstrøms Kgs. Bro er præget af opstemningen ved Tange og den deraf forhøjede vandstand. 

Leif Chistensen i infight med Gudenå gedde.  

1000_200_rainbow_colorful.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers