Stednavne - Hobro

Mariager Fjord stednavne1Kendte og skattede fiskepladser.

Stednavne - Midtfjorden

Mariager Fjord stednavne2Mange fiskepladser og dybt vand!

Stednavne - Hadsund

Mariager Fjord stednavne3Pladser omkring Hadsund

Stednavne - yderfjorden

Mariager Fjord stednavne4Spændende område.

Inspiration og fisk!

Tirsdag den 10. september 2019. 190910 tradium fiske trout

Dagens smukkeste ørred ligger godt og sikkert i nettet mens jeg tager et billede. Umiddelbart efter genudsætter jeg fisken, der efter min mening har fortjent at få sine rogn befrugtet og gravet ned i gydebanken. 

Mariager Fjord, Ørnedalsbugten 

Tradium Mariager Fjord er beliggende få hundrede meter fra Ørnedalsbugten. Erhvervsskolen vil gerne gøre eleverne opmærksomme på de mange muligheder der er for fritidsliv i skoven og langs fjorden. Fiskeri er også en del af "pakken" og i dag havde jeg den glæde af at forhåbenligt inspirere eleverne til fiskeoplevelser.

Selvom eleverne først skulle ankomme 08.30, var jeg ved fjorden lidt over seks. Havde håbet opå at kunne fange en ørred som eleverne så kunne studere og smage. Desværre for eleverne, men heldigt for ørreden,  gik den plan ikke så godt. Havde godt nok tre ørreder på fluen, men ingen af fiskene blev hængende på fluen. 

Fik vist og fortalt eleverne, der ikke var forberedt på det våde miljø, om fiskeriet, grejet og andet udstyr. Nogle havde før prøvet at fiske. Andre af de unge havde aldrig prøvet. Havde klargjort både fluestænger og en spinnestang og kunne glæde mig over at alle fik en fornemmelse af kast og fiskeri. 

Efter nogle timer var alle der ikke havde iklædt sig vandtæt tøj gennemblødte og den varme kantine og frokosten lokkede. 

Valgte efterfølgende at fiske og det var en god ide. 

Det blev til en god håndfuld ørreder, der alle blev genudsat, enten for at blive større eller for at få chancen for at komme en tur på gydepladsen. 

190910 tradium fiske boat

Elsker de "grå dage" med mild regn og god stemning. Specielt efter et langt byrådsmøde gjorde det "godt" at være ude.190910 tradium fiske inpiration

Havde en aftale med erhvervskolen Tradium Mariager Fjord om at introducere fjorden og fiskeriet for et hold elever, der på trods af massiv regn holdt humøret og interessen højt.

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers