Stednavne - Hobro

Mariager Fjord stednavne1Kendte og skattede fiskepladser.

Stednavne - Midtfjorden

Mariager Fjord stednavne2Mange fiskepladser og dybt vand!

Stednavne - Hadsund

Mariager Fjord stednavne3Pladser omkring Hadsund

Stednavne - yderfjorden

Mariager Fjord stednavne4Spændende område.

Småblank juledag

Lørdag den 27. december 2020.201226 Mariager grav boat rod

Flere har spurgt til min linebakken, så her er opskriften. Bunden skæres ud af en aflang murebalje. Der fræses huller til årebeslag, stangholder  og der bores huller til de bløde pigge fra Flexi-stripperen. På siden er der skruet en holder til åren. De høje sider er valgt for at jeg kan holde linen indenbord når jeg flytter plads med motoren. Flueline og skrue er en dårlig og dyr kombination!

Brexit og fiskeriet

På en stille og lidt kølig juledag kan tankerne sagtens få frit løb at mens der fiskes. 

De danske fiskere er tydeligvis ikke tilfredse med at fiskeriet i det britiske farvand bliver mindre tilgængeligt. Efter at have "støvsuget" Kattegat og de øvrige indre farvande for den oprindelige store bestand af torsk, sej og fladfisk. Efter at have ødelagt havbunden med muslingeskrav og bundtravl, er de bedste fiskepladser ovre omkring de britiske øer.

Vi er helt sikkert mange der i stedet for at høre på brok og give skattekroner i støtte til de fiskere, der ikke længere kan berige sig i fremmed territorie, gerne så at kræfterne og de nødvendige ressourcer blev sat ind på at genoprette fiskebestandene i vores ege farvande.

Her er der tydeligvis for et bedre vandmiljø (altså færre udledninger af næringsstoffer), genetablering af stenrev og ålegræs bede. Der er brug for først et fiskestop, og når bestanden efter en årrække er kommet på fode, et bære dygtigt fiskeri uden bundtravl og skrab. 

Ørreder på lavt vand

Ørrederne var der! De første blev skræmt af fluelinen, men efter lidt ro lykkes det at lande to mindre blanke ørreder. 

Det var tydeligvis ikke jagt på føde der samlede fiskene i det lave vand. Det virkede næsten som om de var gået i en form for dvale. Når ørrederne blev skræmt af fluelinen flyttede de sig to-tre meter. Samme gentog sig flere gange. 

Fantastisk at kunne komme tæt på ørrederne og placere fluen der var bundet på et langt tyndt forfang en halv meter foran ørreden og så bare se hvorledes den ignorede "tilbuddet".

Prøvede både en lille "Kobberbasse" og andre tangloppe imitiationer uden at det for alvor satte gang i ørrederne.

Tror jeg var heldig at få to ørrederne i nettet og genudsat. 

201226 Mariager grav bred

Mødte lidt ørreder som holdt til på lavt vand over den lyse bund. Ørrederne var tydeligvis ikke søgende efter føde.

201226 Mariager grav yderfjorden

Når det ikke er sæson for at fiske med ruser efter de sidste af de udrydningstruede ål. er området her et af mine favoritområder i yderfjorden. 

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers