Uventet og trist!

Mandag den 24. maj 2021.210524 mariager fjord knud stangegaard

Mens vi drak kaffe og nød en lille rom, fik vi meddelse om at vores fælles ven Knud Stangegaard var afgået ved døden....

Mariager Fjord, Hadsund

En trist meddelelse...

Dagen startede med at Henrik Minor Vedel kom forbi med rundstykker.... Forinden havde jeg haft en urolig nat. Min kære kat som jeg havde lukket ud om aftenen ved titiden, var efter flere kald i løbet af natten ikke dukket op. Heller ikke på en rundtur i området, var der mindste spor efter Mette-Mis og jeg tog afsted med den forsvunde kære kat i baghovedet. 

Ved søsætningsstedet opstod der forvirring. Henik Minor Vedel kunne ikke finde sit styrehåndtag til Torqeedoen og det fluehjul jeg havde efterset, og som han troede han skulle bruges, var heller ikke at finde.

Heldigvis var der et endet fluehjul i tasken, og med håndtaget fra min Torqeedo krydsede vi fjorden for at fiske langs fjorden nordside lidt vest fra Hadsund. 

Mærkede snart hornfisk, men ikke noget til ørrederne. Henrik Monor Vedel havde ud over hornfiskene en ørred der der to gange nappede efter fluen få meter fra sivkanten. 

Kaffetid og slut

Efter godt en times fiskeri var det tid til kaffe og en lille opstrammer. 

Netop som kaffe var skænket signaledere vores telefoner at der var kommet en messenger. Henrik Minor Vedel var først og mens jeg tog en sluk af kaffen kunne jeg se på hans ansigt, at der var noget galt....

Knud er død...! Hvad si'r du? Jo, der var kommet en meddelse fra Knud Stangegaards kone Anette. I meddelelsen stod der, at vores fælles ven Knud Stangegaard, "Den Glade Tandlæge" og Møn Guide, var afgået ved døden søndag. 

Ufatteligt.... Hvad er der sket...? Fiskes skulle der ikke mere, og stille og roligt satte vi kursen over på fjordens sydside og pakkede sammen. 

Mødte Knud første gang i forbindelse med at han skulle prøve en dobbeltbåd fra Anderson Pontoon. Det blev efterfølgene til gensidige besøg og fisketure i Norge, Sverige, på Bornholm, her i det jydske, og ikke mindst på Møn hvor vi nød gæstfriheden i Knud og Anettes hus.

Knud blev født den 25. april 1957 og burde havde haft mange yderligere år sammen med familien og vores fælles hobby, fluefiskeriet. 

Katten

Hjemme gik jeg en tur og ledte efter katten. Fik her en meddelse om at hun sad oppe i træ og ikke kunne komme ned. Fandt hende og den lange stie i fælleshuset og fik hende sikkert ned og med hjem til madskålen og en lang lur i stolen.

210524 mariager fjord nord hadsund

Nordsiden af Mariager Fjord lidt vest for Hadsund. 

210524 mariager fjord birgittelyst

Henrik Minor Vedel havde en ørred der to gange hugggede efter fluen i det lave vand lige uden for sivene.