Stednavne - Hobro

Mariager Fjord stednavne1Kendte og skattede fiskepladser.

Stednavne - Midtfjorden

Mariager Fjord stednavne2Mange fiskepladser og dybt vand!

Stednavne - Hadsund

Mariager Fjord stednavne3Pladser omkring Hadsund

Stednavne - yderfjorden

Mariager Fjord stednavne4Spændende område.

Sensommer med frost og fisk!

Onsdag den 21. september 2022.

220921 hobro ornedalen morgenMariager Fjord: Oplevede sæsonens første frostmorgen med bl.a rimfrost og is på forruden. Ved fjorden kunne vi nyde den smukke morgen...

Ingen vind, klart vand og lidt fisk!

Mødtes med Henrik Minor Vedel, der dog ankom lidt senere end aftalt. Mens jeg pakkede ud kunne jeg se nogle aktive ørreder bryde overfladen. 

Min gode ven har aldrig haft held med at fange en fjordørred på skumfluen, så i stedet for med det samme at starte med at fiske, sad jeg og nød den skønne morgen og temperaturen, der steg i takt med at solen fik mere magt. 

Vi skulle nok have været ved fjorden lidt tidligere. Kort tid efter at Henrik Minor Vedel kom i vandet indstillede ørreder der overfladeaktivitet. 

Nåede dog at fange og genudsætte en ørred inden der blev helt roligt. 

Valgte at flytte plads og fiske i skyggen af de store bøgetræer. Her var der stadig lidt aktivitet og vi fik begge lidt ørreder i nettet inden vi over middag returnerede. 

220921 hobro trout

Mindre bækørred der i løbet af sommeren er trukket ud i fjorden. Går alt vel, er det en fisk som om et års tid vil være 45 - 50 cm.

220921 hobro skumflue

Min skumflue set nedenfra. Syntes ikke lide det ligner noget spiseligt. Det gør ørrederne til gengæld!

220921 hobro nordsiden

På dagens tur fiskede vi langs sydsiden af fjorden. På billedet ses det område hvor en lodsejer ulovligt har opdæmmet en kildebæk og foretaget jordarbejde. Læs mere: Bramslev: Området skal reetableres

220921 hobro muslinger

Fjorden er kommet godt gennem sommeren og der er store planer om udlægning af muslinger. Men fjorden og fiskene har ikke brug for storforurenende muslinge "smartsfarms". Derimod er der brug for en mindre udledning af næringsstoffer fr alandbruget og en bæredygtig forvaltning af fiskene. 

220921 hobro mong trout DeNoiseAI standard

Henrik Minor Vedel fangede sin første fjordørred på en flydende skumflue.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers