Stednavne - Hobro

Mariager Fjord stednavne1Kendte og skattede fiskepladser.

Stednavne - Midtfjorden

Mariager Fjord stednavne2Mange fiskepladser og dybt vand!

Stednavne - Hadsund

Mariager Fjord stednavne3Pladser omkring Hadsund

Stednavne - yderfjorden

Mariager Fjord stednavne4Spændende område.

Morgentur: I den stille fjord!

Lørdag den 26. august 2023.230826 mariager morgen blank fjordMariager Fjord: Smuk sensommer morgen hvor jeg både fiskede med tørt og med den lille streamer. Ørreder blev det også til...

Med "tørt" og streamer

En smuk og stille sensommermorgen ved Mariager Fjord skaber den ideelle kulisse for fiskeri med Stimulator tørflue eller skumflue efter fjordens billedskønne ørreder. Solen kaster sine første stråler over vandets rolige overflade, og morgentågen begynder at lette, afslørende konturerne af de omkringliggende bakker og træer. Dette er øjeblikket, hvor naturen vågner, og en dyb ro præger øjeblikket.

Ud i det stille vand kastes tørfluen – en imitation af insekter som bl.a. græshopper, stankelben og andre større bugs.

Fluen ligger der, tilsyneladende svævende på overfladen som et virkeligt insekt. Ventetiden begynder, mens jeg forsigtigt  forsigtigt med små bevægelser, efterligner insektets bevægelser.

Pludselig brydes stilheden af et forsigtigt plask, og vandet krøller omkring fluen. Jeg reagerer instinktivt med at løfte stangen, sætte krogen - kampen begynder. Ørreden springer elegant op af vandet i et glimt af gyldne farver. 

Morgensolen kaster nu sine stråler direkte på fjorden, og vandet glimter som diamanter. Kampen med ørreden bliver kort som den bør være i det varme vand. Hurtigt ind til nettet og med en fugtig hånd en tur op foran kameraet.  Et øjeblik af forbindelse mellem mig, naturen og ørrden er opnået.

På den smukke og stille sensommermorgen ved Mariager Fjord bliver fiskeriet med Stimulator tørflue til en harmonisk dans mellem mig og naturen, hvor øjeblikket og oplevelsen er lige så betydningsfuld som selve fangsten.

På dagens tur blev det til tre ørreder der alle er returneret.

230826 mariager morgen boat

Båden og grej er klargjort på få minutter og snart sidder jeg sikkert og bekvemt mens jeg nyder omgivelserne. 

230826 mariager morgen henrik leth

Ørreden tog tørfluen godt 10 meter fra båden. 

230826 mariager morgen trout release

Catch and Release  bør fremmes af flere årsager. Først og fremmest hjælper det med at opretholde en bæredygtig fiskebestand. Ved at genudsætte fanget fisk giver vi dem mulighed for at reproducere og bidrage til den naturlige cyklus, hvilket er afgørende for at sikre fremtidige fiskeoplevelser.

230826 mariager morgen flue

En imprægneret stimulator tørflue fisket på flydeline kunne på dagens tur friste et par ørreder. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers