Stednavne - Hobro

Mariager Fjord stednavne1Kendte og skattede fiskepladser.

Stednavne - Midtfjorden

Mariager Fjord stednavne2Mange fiskepladser og dybt vand!

Stednavne - Hadsund

Mariager Fjord stednavne3Pladser omkring Hadsund

Stednavne - yderfjorden

Mariager Fjord stednavne4Spændende område.

Efterårets første Mariager Fjord tur

Onsdag den 25. september 2024.240925 mariager ornedalen boats Mariager Fjord, Hobro: Første tur siden juni til den smukke fjord, der som vanligt lider på grund af landbrugets næringsstoffer. På det lave vand var vandet fint. På dybere vand var der "liglagen". 

Morgenkaffe, isfugl og ørreder

Efterårets kølige brise åbnede døren til en ny sæson, og jeg kunne næsten ikke vente med at tage på tur til Mariager Fjord sammen med min gode ven Henrik Minor Vedel. 

Vi startede dagen på Skytten med en tidlig kaffe – den perfekte opvarmning til dagens eventyr. Med kaffe og frisk morgenbrød i maven drog vi snart videre mod Hobro, hvor fjorden strakte sig ud som et glitrende bånd af muligheder. 

I dag havde vi det privilegium at være de første fiskere, der satte vores pontonbåd i vandet. 

Da jeg som den første satte kurs mod det åbne vand, blev vi mødt af et uforglemmeligt syn: en smuk isfugl, der fløj lavt langs med sivene, som om den ønskede os velkommen til sit rige. 

Bid!

Efter et par kast blev min Udbyhøjflue, som jeg fornylig havde held med i Randers Fjord, teget af en mindre gylden fjordørred, der stadig svømmer glad rundt i fjorden. 

Efteråret er tydeligt; det er tid til den store forandring hvor skoven klæder sig i gyldne og rustne nuancer – et forspil til en visuel fest.

Vi tilbragte tre timer med at fiske, og som sædvanligt var det ikke kun fangsten, der gjorde dagen mindeværdig. Vi fik også et “go-dag” fra en nysgerrig sæl, der dukkede op for at hilse på os, som om den ville dele det stille øjeblik ved fjorden. 

Med det gode vejr og de smukke omgivelser kunne man ikke andet end at føle en dyb taknemmelighed for naturen og de oplevelser, den bringer og samtidig tænke på hvor usselt vi behandler vores vandmiljø....

Dette på trods blev dagen ved Mariager Fjord endnu en skøn påmindelse om, at selv i skiftende årstider kan vi finde skønhed og glæde. 

Jeg ser frem til flere eventyr i efteråret – for det, mine venner, er kun begyndelsen.

240925 mariager ornedalen skies

Vinden sprang lidt mellem verdenshjørnerne - det var åbenbart ikke kun i de lavere luftlag.

240925 mariager ornedalen mong

Henrik Minor Vedel har skiftet flue - mon ørreden vil bide? 

240925 mariager ornedalen bridge

På sydsiden hvor bøgeskoven "sopper" i fjorden er efterårets farver ved at indfinde sig.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 130 - DK-8920 Randers