Stednavne - Hobro

Mariager Fjord stednavne1Kendte og skattede fiskepladser.

Stednavne - Midtfjorden

Mariager Fjord stednavne2Mange fiskepladser og dybt vand!

Stednavne - Hadsund

Mariager Fjord stednavne3Pladser omkring Hadsund

Stednavne - yderfjorden

Mariager Fjord stednavne4Spændende område.

Featured

Øst og vest for "Salten"

Torsdag den 17. oktober 2024.241017 mariager cementenMariager Fjord: Nød den skønne efterårsdag sammen med Henrik Minor Vedel. Vi søsatte ved Fladbjerg og fiskede i området øst og vest for udløbet ved "Salten".

Anbefaling: Lad os få et størstemål på fjordens ørreder

Efteråret har for alvor gjort sit indtog, og hvad bedre end at tilbringe en smuk dag ved Mariager Fjord i godt selskab? I dag var jeg ude med Henrik Minor Vedel, og vi søsatte vores pontonbåde ved Fladbjerg. Målet var at fiske i området både øst og vest for udløbet ved "Salten".

Havde jeg monteret min fossilfri Torqeedo-motor, som jeg ikke har benyttet siden forsommren. Med motoren blev vinden og afstanden  endnu mere bæredygtig.

Vi præsenterede snart vores fristende fluer,  og selvom dagens fangst hovedsageligt bestod af mindre ørreder, var stemningen stadig god og som altid optimistisk. Det er altid en fornøjelse at være ude på vandet, og den friske efterårsluft satte prikken over i’et.

Undervejs mødte vi et par gamle venner, som også var på jagt efter de større ørreder.

Det er tydeligt, at fisketrykket og prædationen i fjorden er betydelig, og vi var enige om, at det måske ikke er så klogt, hvis for mange af de større ørreder ender på spisebordet. Der burde faktisk indføres en størrelsesgrænse, så alle ørreder over 50 cm skulle genudsættes for at beskytte bestanden.

Selv genudsætter jeg i dag stort set alle mine fangster – både for at bidrage til at bevare de gode gener og for at give fremtidige generationer mulighed for at opleve samme glæde ved fiskeri.

Efter nogle timers fiskeri sluttede vi turen først på eftermiddagen, tilfredse med dagens oplevelser og de tanker, vi delte om fremtidens fiskebestand i fjorden. Det er altid værdifuldt at reflektere over vores påvirkning på naturen, og hvordan vi kan gøre vores hobby mere bæredygtig.

En tur til Mariager Fjord er aldrig spildt – uanset størrelsen på fangsten.

Tight lines og på gensyn ved fjorden!

241017 mariager trout

Selv om der langt mellem de større ørreder er det altid en god oplevelse at fange og genudsætte en af de mindre. 

241017 mariager mong salten

Henrik Minor Vedel har rundet havnen og fredningsbæltet ved "Salten".

241017 mariager fjorden

Med vinden fra det sydlige og østlige hjørne kunne vi nyde turen og den smukke fjord. 

241017 mariager fredningszonerBedre sent end aldrig. Efter flere års behandling er halvårsfredningen ved "Salten" nu en realitet.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 130 - DK-8920 Randers